• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové Amasaké s mákem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové Amasaké s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • sůl
    • mák mletý na posypání
    • hnědý cukr (nemusí být - podle sladkosti amasaké)
    • 3
      lžíce pšenice (zrno v suchém stavu)
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme zchladnout na cca 50 °C, mezitím rozmixujeme namočenou pšenici s trochou vody na hustou pastu. Vmícháme do pohanky, můžeme přidat i sušené švestky. Necháme 5-6 hodin pod peřinou zfermentovat.
2
Poté servírujeme posypané mletým mákem a posypané lupínky másla. Kdo rád hodně sladké dosladí přírodním cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amasaké s pudinkem a ovocem

Amasaké s pudinkem a ovocem

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kaca | 12. 3. 2014 17:38

    to mi hlava nebere :D takže když je Amasaké příliš husté, rozmixováním ZŘÍDNE, anebo když je příliš ŘÍDKÉ, rozmixováním zhoustne?

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 4. 2011 12:54

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 4. 2011 10:21

    Prosím o přeřazení do Zdravě i chutně Obiloviny, pohanka je obilovina.

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 15:40

    Zapoměl jsme dodat že jsem samozřejmě do amasaké na ten dort přidal celozrnnou mouku v mém případě žitnou. Placku rozpůlil a pomazal rozvařenými třešněmi a poté celý dort potřel směsí jogurtu s kokosem a troškou skořice. Výborné. Můj první dort v životě :)

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 14:55

    Tak jsem také vyzkoušel amasaké. Nejprve jáhlové a dnes pohankové. Nemaje doma pšenici použil jsme celozrnnou mouku a u pohankového místo pohanky kroupy lámanku. A vysledek byl naprosto fantastický. Výborná věc obzvláště to pohankové ze zbytku jsem do jáhlového zamíchal světsky a do pohankového oříšky a slunečnice a udělal z toho dort. Naprosto vynikající. Velmi děkuji autorovi za recept na amasaké.

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:27

    Petro, na druhu pšenice nezáleží. Špalda je výborná, rychle změkne a dobře se mixuje (nebo mele). A pokud by nebylo zrní, jde to i z celozrnné mouky (nemám však odzkoušeno, vždy klíčím).

  • petra petra | 16. 7. 2007 13:54

    Mám dotaz. Já se v tom zrní zas až tak nevyznám. Je jedno, jaký druh pšenice použiju? Já jsem sehnala jenom špaldu...

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:05

    Myslím že by to šlo i z krupice, proč ne. Pokud chcete opravdu hladkou kaši, není problém částečně vychladlé Amasaké rozmixovat výkonným tyčovým mixérem. Doporučuji to i v případě, že Amasamé je příliš husté, rozmixováním zhoustne.

  • HankaS | 21. 5. 2007 09:13

    Dobrý den všem nadšencům a příznivcům Amasaké :o) Zkusila jsem rýžové - no, opakování dělá mistra, snad se mi příště povede lépe :o) Mám dotaz na Martina ohledně tohoto receptu, snad mě nebudete považovat za blázna. Mohla bych použít pohankovou krupici místo klasické pohanky, aby to ve finále byla opravdu kašička ?

  • Eva | 15. 3. 2007 10:43

    Zkoušela jsem se sušeným ovocem, sypané mákem - výborné.

  • Hedvika | 29. 1. 2007 22:15

    Děkuji MartineV,že jste mi objasnil,co je AMASAKÉ.Hm,hm..zase jsem chytřejší.Možná to zkusím.

  • MartinV | 29. 1. 2007 20:50

    Ještě 1x: Vyzkoušejte jakékoliv Amasaké, ušetříte cukr i své zdraví, čas (příprava je rychlá a zvládne ji každý, i lenoch, ba i já) a naše děti se po něm můžou utlouct => právě ve sněhu chladím 5-ti litrový hrnec :-))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:35

    Omlouvám se pokud jsem vnesl zmatek ...Zde jde o pohankové amasaké, i když jáhlové by určitě šlo také.Hedviko, AMASAKÉ je přírodní sladká obilná kaše, sladkosti se dosahuje pouze přirozenou fermentací. Katalyzátorem fermentace je právě kaše z pšenice, používá se i kaše z celozrnné mouky.O Amasaké je podrobnější článek (Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové ) v rubrice Kulinářské triky (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3)

  • Hedvika | 27. 1. 2007 22:42

    Šárko,pan Martin má v tom zrní už zmatek.Druhý den se vaří asi pohanka(pod utěrkou).:-)))Ale já hlavně stále nevím co je to AMASAKÉ? Co to znamená? Možná jsem to přehlédla.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:26

    V receptu je pohanka v textu se vaří jáhla? Tak co vlastně?

  • wlastislawa | 26. 1. 2007 23:31

    Vaříme asi pohanku a ne jáhly :-) Už jsem s úspěchem vyzkoušela rýžové amasaké, tohle při nejbližší příležitosti zkusím taky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mák mletý Máslo Pohanka Pšenice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječné špízy

Báječné špízy

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Sekané karbanátky

Sekané karbanátky

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
20
Máslové řízky
Máslové řízky
19
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact