• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové Amasaké s mákem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové Amasaké s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • sůl
    • mák mletý na posypání
    • hnědý cukr (nemusí být - podle sladkosti amasaké)
    • 3
      lžíce pšenice (zrno v suchém stavu)
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme zchladnout na cca 50 °C, mezitím rozmixujeme namočenou pšenici s trochou vody na hustou pastu. Vmícháme do pohanky, můžeme přidat i sušené švestky. Necháme 5-6 hodin pod peřinou zfermentovat.
2
Poté servírujeme posypané mletým mákem a posypané lupínky másla. Kdo rád hodně sladké dosladí přírodním cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amasaké s pudinkem a ovocem

Amasaké s pudinkem a ovocem

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kaca | 12. 3. 2014 17:38

    to mi hlava nebere :D takže když je Amasaké příliš husté, rozmixováním ZŘÍDNE, anebo když je příliš ŘÍDKÉ, rozmixováním zhoustne?

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 4. 2011 12:54

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 4. 2011 10:21

    Prosím o přeřazení do Zdravě i chutně Obiloviny, pohanka je obilovina.

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 15:40

    Zapoměl jsme dodat že jsem samozřejmě do amasaké na ten dort přidal celozrnnou mouku v mém případě žitnou. Placku rozpůlil a pomazal rozvařenými třešněmi a poté celý dort potřel směsí jogurtu s kokosem a troškou skořice. Výborné. Můj první dort v životě :)

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 14:55

    Tak jsem také vyzkoušel amasaké. Nejprve jáhlové a dnes pohankové. Nemaje doma pšenici použil jsme celozrnnou mouku a u pohankového místo pohanky kroupy lámanku. A vysledek byl naprosto fantastický. Výborná věc obzvláště to pohankové ze zbytku jsem do jáhlového zamíchal světsky a do pohankového oříšky a slunečnice a udělal z toho dort. Naprosto vynikající. Velmi děkuji autorovi za recept na amasaké.

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:27

    Petro, na druhu pšenice nezáleží. Špalda je výborná, rychle změkne a dobře se mixuje (nebo mele). A pokud by nebylo zrní, jde to i z celozrnné mouky (nemám však odzkoušeno, vždy klíčím).

  • petra petra | 16. 7. 2007 13:54

    Mám dotaz. Já se v tom zrní zas až tak nevyznám. Je jedno, jaký druh pšenice použiju? Já jsem sehnala jenom špaldu...

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:05

    Myslím že by to šlo i z krupice, proč ne. Pokud chcete opravdu hladkou kaši, není problém částečně vychladlé Amasaké rozmixovat výkonným tyčovým mixérem. Doporučuji to i v případě, že Amasamé je příliš husté, rozmixováním zhoustne.

  • HankaS | 21. 5. 2007 09:13

    Dobrý den všem nadšencům a příznivcům Amasaké :o) Zkusila jsem rýžové - no, opakování dělá mistra, snad se mi příště povede lépe :o) Mám dotaz na Martina ohledně tohoto receptu, snad mě nebudete považovat za blázna. Mohla bych použít pohankovou krupici místo klasické pohanky, aby to ve finále byla opravdu kašička ?

  • Eva | 15. 3. 2007 10:43

    Zkoušela jsem se sušeným ovocem, sypané mákem - výborné.

  • Hedvika | 29. 1. 2007 22:15

    Děkuji MartineV,že jste mi objasnil,co je AMASAKÉ.Hm,hm..zase jsem chytřejší.Možná to zkusím.

  • MartinV | 29. 1. 2007 20:50

    Ještě 1x: Vyzkoušejte jakékoliv Amasaké, ušetříte cukr i své zdraví, čas (příprava je rychlá a zvládne ji každý, i lenoch, ba i já) a naše děti se po něm můžou utlouct => právě ve sněhu chladím 5-ti litrový hrnec :-))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:35

    Omlouvám se pokud jsem vnesl zmatek ...Zde jde o pohankové amasaké, i když jáhlové by určitě šlo také.Hedviko, AMASAKÉ je přírodní sladká obilná kaše, sladkosti se dosahuje pouze přirozenou fermentací. Katalyzátorem fermentace je právě kaše z pšenice, používá se i kaše z celozrnné mouky.O Amasaké je podrobnější článek (Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové ) v rubrice Kulinářské triky (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3)

  • Hedvika | 27. 1. 2007 22:42

    Šárko,pan Martin má v tom zrní už zmatek.Druhý den se vaří asi pohanka(pod utěrkou).:-)))Ale já hlavně stále nevím co je to AMASAKÉ? Co to znamená? Možná jsem to přehlédla.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:26

    V receptu je pohanka v textu se vaří jáhla? Tak co vlastně?

  • wlastislawa | 26. 1. 2007 23:31

    Vaříme asi pohanku a ne jáhly :-) Už jsem s úspěchem vyzkoušela rýžové amasaké, tohle při nejbližší příležitosti zkusím taky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mák mletý Máslo Pohanka Pšenice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
27
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
22
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
19
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové…
17
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

Velký krok syna Bartošové (†48) Artura (29): Stěhování se sexy přítelkyní! Do bytu za 9 milionů

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact