• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
Napište svůj komentář k receptu

Pohankové Amasaké s mákem

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohankové Amasaké s mákem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • sůl
    • mák mletý na posypání
    • hnědý cukr (nemusí být - podle sladkosti amasaké)
    • 3
      lžíce pšenice (zrno v suchém stavu)
    • máslo na polití

Postup přípravy receptu

1
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme zchladnout na cca 50 °C, mezitím rozmixujeme namočenou pšenici s trochou vody na hustou pastu. Vmícháme do pohanky, můžeme přidat i sušené švestky. Necháme 5-6 hodin pod peřinou zfermentovat.
2
Poté servírujeme posypané mletým mákem a posypané lupínky másla. Kdo rád hodně sladké dosladí přírodním cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amasaké s pudinkem a ovocem

Amasaké s pudinkem a ovocem

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové noky (gnocchi)

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kaca | 12. 3. 2014 17:38

    to mi hlava nebere :D takže když je Amasaké příliš husté, rozmixováním ZŘÍDNE, anebo když je příliš ŘÍDKÉ, rozmixováním zhoustne?

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 4. 2011 12:54

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 4. 2011 10:21

    Prosím o přeřazení do Zdravě i chutně Obiloviny, pohanka je obilovina.

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 15:40

    Zapoměl jsme dodat že jsem samozřejmě do amasaké na ten dort přidal celozrnnou mouku v mém případě žitnou. Placku rozpůlil a pomazal rozvařenými třešněmi a poté celý dort potřel směsí jogurtu s kokosem a troškou skořice. Výborné. Můj první dort v životě :)

  • Martin Sedláček | 21. 6. 2009 14:55

    Tak jsem také vyzkoušel amasaké. Nejprve jáhlové a dnes pohankové. Nemaje doma pšenici použil jsme celozrnnou mouku a u pohankového místo pohanky kroupy lámanku. A vysledek byl naprosto fantastický. Výborná věc obzvláště to pohankové ze zbytku jsem do jáhlového zamíchal světsky a do pohankového oříšky a slunečnice a udělal z toho dort. Naprosto vynikající. Velmi děkuji autorovi za recept na amasaké.

  • MartinV | 18. 8. 2007 17:27

    Petro, na druhu pšenice nezáleží. Špalda je výborná, rychle změkne a dobře se mixuje (nebo mele). A pokud by nebylo zrní, jde to i z celozrnné mouky (nemám však odzkoušeno, vždy klíčím).

  • petra petra | 16. 7. 2007 13:54

    Mám dotaz. Já se v tom zrní zas až tak nevyznám. Je jedno, jaký druh pšenice použiju? Já jsem sehnala jenom špaldu...

  • MartinV | 2. 6. 2007 19:05

    Myslím že by to šlo i z krupice, proč ne. Pokud chcete opravdu hladkou kaši, není problém částečně vychladlé Amasaké rozmixovat výkonným tyčovým mixérem. Doporučuji to i v případě, že Amasamé je příliš husté, rozmixováním zhoustne.

  • HankaS | 21. 5. 2007 09:13

    Dobrý den všem nadšencům a příznivcům Amasaké :o) Zkusila jsem rýžové - no, opakování dělá mistra, snad se mi příště povede lépe :o) Mám dotaz na Martina ohledně tohoto receptu, snad mě nebudete považovat za blázna. Mohla bych použít pohankovou krupici místo klasické pohanky, aby to ve finále byla opravdu kašička ?

  • Eva | 15. 3. 2007 10:43

    Zkoušela jsem se sušeným ovocem, sypané mákem - výborné.

  • Hedvika | 29. 1. 2007 22:15

    Děkuji MartineV,že jste mi objasnil,co je AMASAKÉ.Hm,hm..zase jsem chytřejší.Možná to zkusím.

  • MartinV | 29. 1. 2007 20:50

    Ještě 1x: Vyzkoušejte jakékoliv Amasaké, ušetříte cukr i své zdraví, čas (příprava je rychlá a zvládne ji každý, i lenoch, ba i já) a naše děti se po něm můžou utlouct => právě ve sněhu chladím 5-ti litrový hrnec :-))

  • MartinV | 29. 1. 2007 18:35

    Omlouvám se pokud jsem vnesl zmatek ...Zde jde o pohankové amasaké, i když jáhlové by určitě šlo také.Hedviko, AMASAKÉ je přírodní sladká obilná kaše, sladkosti se dosahuje pouze přirozenou fermentací. Katalyzátorem fermentace je právě kaše z pšenice, používá se i kaše z celozrnné mouky.O Amasaké je podrobnější článek (Článek o Amasaké od MUDr. Strnadelové ) v rubrice Kulinářské triky (http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMRRNNLNL3)

  • Hedvika | 27. 1. 2007 22:42

    Šárko,pan Martin má v tom zrní už zmatek.Druhý den se vaří asi pohanka(pod utěrkou).:-)))Ale já hlavně stále nevím co je to AMASAKÉ? Co to znamená? Možná jsem to přehlédla.

  • Šárka Golíková | 27. 1. 2007 16:26

    V receptu je pohanka v textu se vaří jáhla? Tak co vlastně?

  • wlastislawa | 26. 1. 2007 23:31

    Vaříme asi pohanku a ne jáhly :-) Už jsem s úspěchem vyzkoušela rýžové amasaké, tohle při nejbližší příležitosti zkusím taky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý cukr Mák mletý Máslo Pohanka Pšenice Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Pečené fazole

Pečené fazole

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

347
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Bramborový závin
Bramborový závin
22
Tykvový kompot
Tykvový kompot

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Pohankové Amasaké s mákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact