Vajíčka třeme s cukrem a olejem do pěny, přilijeme šlehačku (může být i prošlá, na chuti to nepoznáte), přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, dle pořeby naředíme mlékem, přidáme, co se v kuchyni najde, takže rozinky, oříšky, kokos, kandované ovoce, ale i brusinky.
2
Když chceme bábovku mramorovou, přidáme do třetiny těsta kakao.
3
Nalejeme do vymaštěné a vymazané formy (jestliže chceme, aby to bylo plně bezlepkové, vysypeme pohankovou moukou) a dáme péct na 180 °C asi na 40 minut.
4
Každému pohanková mouka chutnat nemusí, má takovou svojí zvláštní chuť, ale je zdravější a nám i dětem chutná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kamila
|18. 12. 2010 22:28
děkuji za recept, potřebovala jsem pro kamarádku, která má celiakii nějaké pohoštění a toto vypadá super! Jen mi došla pohanková mouka, tak jsem nahradila amaranthovou. A jedno upozornění, celiakik nemůže běžný prášek do pečiva, obsahuje lepek! Takže jsem nahradila sodou a uvidím c to udělá, právě se to peče ve formě srdíčkových mufinek :-) :-)