Pohanku a kuřecí prsa důkladně rozmixujeme, přidáme máslo, koření, žloutky a promícháme. Poté lehce vmícháme bílky a nalijeme do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
2
Dáme do pekáčku, nalijeme do poloviny vodu a pečeme cca 30 minut. Opravdu není nutné zahušťovat strouhankou, hmota dobře drží při sobě a sekaná není tak hutná, ale krásně nadýchaná.
3
Nejlíp chutná z bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Schillerová
|4. 4. 2007 11:49
Dělala jsem o víkendu s malými změnami - napřed jsem uvařila osolená kuřecí prsa v papiňáku a do vniklého vývaru posléze putovala do papiňáku též na 10 min pohanka. Místo česneku jsem ochutila lžičkou česnekového krému (umixovaný extra virgin oliv. olej se solí a 2 hlavičkami česneku). Výborné. 1/4 mi jí ale zbyla (jsme dva), a tak jsem včera spáchala zeleninový vývar s mrkví, celeru s bujónem a na závěr do polévky putoval zbytek "sekané" na kostičky, vznikla LAHŮDKOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY V BIO KVALITĚ.
englicka
|2. 2. 2007 11:25
jasně:o)))maso může být opravdu jakékoliv...jen to mleté bych určitě výrazněji dochutila,
Martina Placha
|31. 1. 2007 21:42
můžu dát místo kuřecích prsíček mletý maso?
engliš
|28. 1. 2007 13:36
jojo,jednou jsem jí tolik snědla, že mi bylo po ní 3 dny špatně:o)))
Karolina Kostkova
|26. 1. 2007 21:27
No, podle mne na pohance nic odlehceneho neni, ve skutecnosti je pekne hutna. Ale dobra, to je. Recept vypada slibne.
Alena
|26. 1. 2007 15:08
hmmm,na odlehčený oběd-dobrý nápad.Udělám v týdnu:o))