• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Pohanková pomazánka

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohanková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      kelímek bílý jogurt malý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice lze i francouzská nebo křenová
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • pepř mletý
    • sůl
    • pažitka
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájet

Postup přípravy receptu

1
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete do práce a odpoledne máte pohanku připravenou. Jinak musíte počkat, až vychladne.
2
Pak už jen smíchám všechny suroviny a případně dochutím a dám vychladit.
3
K tomu jakákoliv zelenina nebo i samotné. Je to rychlé, levné a zdravé. Jelikož naše rodina patří k těm "kteří nejsou líní se nažrat" tato pomazánka slouží jako odlehčovací jídlo po hostinách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2022 14:27

    Dobrá pomazánka.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2015 14:41

    Pokud máte rádi pohanku, určitě vyzkoušejte, je to příjemná změna oproti klasickým dobře známým pomazánkám.

  • Jarka O. | 26. 4. 2007 13:52

    Pomazánka je výborná. Do poloviny jsem na zkoušku nastrouhala uzené tofu a je to vynikající. Doporučuju zkusit :-)) Dávám 1.

  • ELA | 30. 6. 2006 08:23

    Paní Oumarová, výrobce je Nový věk, a schválně jsem je připravila znovu (tentokrát s jogurtem) - výborné. Hodně štěstí a zdravé stravě zdar!

  • ELA | 29. 6. 2006 13:35

    juknu se doma a napíšu. Krásný den.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 6. 2006 11:46

    Elo, napište, prosím, výrobce. Díky.

  • ELA | 29. 6. 2006 08:25

    dobrý den, tak nevím, jestli už nejsem divná :)). Načínala jsem nové - kvalitní - balení pohanky a žádnou vůni podobnou zatuchlině jsem nezaregistrovala, chuť příjemně "a la ten zmiňovaný oříšek". Mějte se

  • Mila Veselá | 28. 6. 2006 17:56

    Vůně je opravdu zvláštní. Když jsem ji vařila poporvé, měla jsem pocit , že vařím Partyzánky (pro mladší ročníky: Partyzánky byly nejlevnější cigarety): Ale pohanku mám ráda.

  • ELA | 28. 6. 2006 13:59

    paní Oumarová, schválně tu pohanku udělám, ať Vás tu nešidím...zítra napíšu. Možná nekvalitní surovina, mohla být při distribuci napadena plísní (??)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 6. 2006 13:37

    Proto jsem se ptala. Já jsem pohanku nikdy nejedla, ani nevařila, tak to neznám. Pokud nemá být cítit zatuchlinou, kde se stala chyba? Á la oříšek to fakt nebyl:-((

  • ELA | 28. 6. 2006 11:48

    dámy, to je zvláštní, zatuchlina? spíš taková á la oříšková vůně....

  • Petra | 27. 6. 2006 13:50

    ...já to tam paní Jarko taky cítila a proto přidávám do vody sypký zaleninový vývar.Trocu to tu chuť přerazí :o) ale jinak pohanka je fakt jen na zvyku..valastní zkušenost. Naučila jsem se jí jíst díky zdravotním problémům a tak mi to už ani nepřijde. Opravdu si to chce zvyknout.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 6. 2006 12:35

    Tak jsem, děvčata, včera udělala pomazánku...a mám dotaz: je normální, že je pohanka po uvaření cítit jako zatuchlinou? Měla jsem pohanku loupanou, vařila jsem podle Šárky. Hned po uvaření jsem ji šoupla do peřin a odpoledne mi to nedalo, ochutnala jsem - a nechutnalo mi. Pak jsem přidala vše ostatní v domnění, že se chuť třeba trochu zlepší, ale tu "zatuchlinu" jsem cítila pořád. Tak celá pomazánka - ještě že jen z půl dávky - letěla na kompost:-(( Prosím, řeknete mi někdo, kde se stala chyba? Jinak by pro mne pohanka, jako pro diabetičku, byla pravé požehnání, ale takhle...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 12:32

    Děkuji, tak já to zkusím:-)) Jenom se musím podívat, jestli je ta moje pohanka loupaná.

  • šárka tkáčová | 2. 6. 2006 12:21

    Pro Jaroslavu: pohanku zalévám studenou vodou a vůbec se nebojte,vaří se od začátku varu 2 minuty a to Vám kuchyně nezasmradne.používám loupanou pohanku celou , nemelu ani nemixuji.Nebojte,určitě se odhodlejte.Já si vařím z dvojnásobné dávky a polovinu nachávám pro sebe do polévky,ke kuřeti,vydrží v ledničce dlouho.

  • Anonym | 2. 6. 2006 11:56

    Pohanku doporučuji loupanou. Neloupaná je možná zdravější, to nevím, ale pro nás byla - vzhledem k opravdu velmi "divné vůni"- zcela nepoživatelná. Ale lopaná je moc dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 11:46

    Šárko, pohanku zalíváte vodou studenou nebo vřelou? Ještě jsem pohanku nevařila. Mám ji koupenou už asi měsíc a pořád se odhodlávám. Někde jsem si přečetla, že "divně" voní, tak mi to vzalo odvahu:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Ostatní Pomazánky Pro děti Syrové Děti Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Hořčice Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Milánské špagety ala zuzanka

Milánské špagety ala zuzanka

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici

Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

856
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
124
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
41
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
40
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Denní horoskop na úterý 3. 6. 2025: Koho čeká zajímavé setkání a kdo dokončí důležitý úkol?

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

Detaily utajované oslavy 80. narozenin Karla Šípa: Bohdalovou zradil tlak! 180 minut zábavy a šmitec

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná houbová),…
Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Pohanková miska se zeleninou a…
Pohankové lívance
Pohankové lívance
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové palačinky s nutellou a banány
Pohankové palačinky s nutellou a banány
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact