• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Pohanková pomazánka

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohanková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      kelímek bílý jogurt malý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice lze i francouzská nebo křenová
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • pepř mletý
    • sůl
    • pažitka
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájet

Postup přípravy receptu

1
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete do práce a odpoledne máte pohanku připravenou. Jinak musíte počkat, až vychladne.
2
Pak už jen smíchám všechny suroviny a případně dochutím a dám vychladit.
3
K tomu jakákoliv zelenina nebo i samotné. Je to rychlé, levné a zdravé. Jelikož naše rodina patří k těm "kteří nejsou líní se nažrat" tato pomazánka slouží jako odlehčovací jídlo po hostinách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2022 14:27

    Dobrá pomazánka.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2015 14:41

    Pokud máte rádi pohanku, určitě vyzkoušejte, je to příjemná změna oproti klasickým dobře známým pomazánkám.

  • Jarka O. | 26. 4. 2007 13:52

    Pomazánka je výborná. Do poloviny jsem na zkoušku nastrouhala uzené tofu a je to vynikající. Doporučuju zkusit :-)) Dávám 1.

  • ELA | 30. 6. 2006 08:23

    Paní Oumarová, výrobce je Nový věk, a schválně jsem je připravila znovu (tentokrát s jogurtem) - výborné. Hodně štěstí a zdravé stravě zdar!

  • ELA | 29. 6. 2006 13:35

    juknu se doma a napíšu. Krásný den.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 6. 2006 11:46

    Elo, napište, prosím, výrobce. Díky.

  • ELA | 29. 6. 2006 08:25

    dobrý den, tak nevím, jestli už nejsem divná :)). Načínala jsem nové - kvalitní - balení pohanky a žádnou vůni podobnou zatuchlině jsem nezaregistrovala, chuť příjemně "a la ten zmiňovaný oříšek". Mějte se

  • Mila Veselá | 28. 6. 2006 17:56

    Vůně je opravdu zvláštní. Když jsem ji vařila poporvé, měla jsem pocit , že vařím Partyzánky (pro mladší ročníky: Partyzánky byly nejlevnější cigarety): Ale pohanku mám ráda.

  • ELA | 28. 6. 2006 13:59

    paní Oumarová, schválně tu pohanku udělám, ať Vás tu nešidím...zítra napíšu. Možná nekvalitní surovina, mohla být při distribuci napadena plísní (??)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 6. 2006 13:37

    Proto jsem se ptala. Já jsem pohanku nikdy nejedla, ani nevařila, tak to neznám. Pokud nemá být cítit zatuchlinou, kde se stala chyba? Á la oříšek to fakt nebyl:-((

  • ELA | 28. 6. 2006 11:48

    dámy, to je zvláštní, zatuchlina? spíš taková á la oříšková vůně....

  • Petra | 27. 6. 2006 13:50

    ...já to tam paní Jarko taky cítila a proto přidávám do vody sypký zaleninový vývar.Trocu to tu chuť přerazí :o) ale jinak pohanka je fakt jen na zvyku..valastní zkušenost. Naučila jsem se jí jíst díky zdravotním problémům a tak mi to už ani nepřijde. Opravdu si to chce zvyknout.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 6. 2006 12:35

    Tak jsem, děvčata, včera udělala pomazánku...a mám dotaz: je normální, že je pohanka po uvaření cítit jako zatuchlinou? Měla jsem pohanku loupanou, vařila jsem podle Šárky. Hned po uvaření jsem ji šoupla do peřin a odpoledne mi to nedalo, ochutnala jsem - a nechutnalo mi. Pak jsem přidala vše ostatní v domnění, že se chuť třeba trochu zlepší, ale tu "zatuchlinu" jsem cítila pořád. Tak celá pomazánka - ještě že jen z půl dávky - letěla na kompost:-(( Prosím, řeknete mi někdo, kde se stala chyba? Jinak by pro mne pohanka, jako pro diabetičku, byla pravé požehnání, ale takhle...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 12:32

    Děkuji, tak já to zkusím:-)) Jenom se musím podívat, jestli je ta moje pohanka loupaná.

  • šárka tkáčová | 2. 6. 2006 12:21

    Pro Jaroslavu: pohanku zalévám studenou vodou a vůbec se nebojte,vaří se od začátku varu 2 minuty a to Vám kuchyně nezasmradne.používám loupanou pohanku celou , nemelu ani nemixuji.Nebojte,určitě se odhodlejte.Já si vařím z dvojnásobné dávky a polovinu nachávám pro sebe do polévky,ke kuřeti,vydrží v ledničce dlouho.

  • Anonym | 2. 6. 2006 11:56

    Pohanku doporučuji loupanou. Neloupaná je možná zdravější, to nevím, ale pro nás byla - vzhledem k opravdu velmi "divné vůni"- zcela nepoživatelná. Ale lopaná je moc dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 11:46

    Šárko, pohanku zalíváte vodou studenou nebo vřelou? Ještě jsem pohanku nevařila. Mám ji koupenou už asi měsíc a pořád se odhodlávám. Někde jsem si přečetla, že "divně" voní, tak mi to vzalo odvahu:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Ostatní Pomazánky Pro děti Syrové Děti Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Hořčice Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

71
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
69
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
65
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
64
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
60
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná houbová),…
Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Pohanková miska se zeleninou a…
Pohankové lívance
Pohankové lívance
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové palačinky s nutellou a banány
Pohankové palačinky s nutellou a banány
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact