• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Pohanková pomazánka

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pohanková pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek pohanka
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      kelímek bílý jogurt malý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hořčice lze i francouzská nebo křenová
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • pepř mletý
    • sůl
    • pažitka
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájet

Postup přípravy receptu

1
Pohanku propláchnu na sítku, zaleji vodou, 2 minuty povařím a šoupnu do ložnice pod peřinu a už se nestarám. To můžete udělat klidně ráno, než jdete do práce a odpoledne máte pohanku připravenou. Jinak musíte počkat, až vychladne.
2
Pak už jen smíchám všechny suroviny a případně dochutím a dám vychladit.
3
K tomu jakákoliv zelenina nebo i samotné. Je to rychlé, levné a zdravé. Jelikož naše rodina patří k těm "kteří nejsou líní se nažrat" tato pomazánka slouží jako odlehčovací jídlo po hostinách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem

Pohanková miska se zeleninou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 28. 5. 2022 14:27

    Dobrá pomazánka.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 10. 1. 2015 14:41

    Pokud máte rádi pohanku, určitě vyzkoušejte, je to příjemná změna oproti klasickým dobře známým pomazánkám.

  • Jarka O. | 26. 4. 2007 13:52

    Pomazánka je výborná. Do poloviny jsem na zkoušku nastrouhala uzené tofu a je to vynikající. Doporučuju zkusit :-)) Dávám 1.

  • ELA | 30. 6. 2006 08:23

    Paní Oumarová, výrobce je Nový věk, a schválně jsem je připravila znovu (tentokrát s jogurtem) - výborné. Hodně štěstí a zdravé stravě zdar!

  • ELA | 29. 6. 2006 13:35

    juknu se doma a napíšu. Krásný den.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 6. 2006 11:46

    Elo, napište, prosím, výrobce. Díky.

  • ELA | 29. 6. 2006 08:25

    dobrý den, tak nevím, jestli už nejsem divná :)). Načínala jsem nové - kvalitní - balení pohanky a žádnou vůni podobnou zatuchlině jsem nezaregistrovala, chuť příjemně "a la ten zmiňovaný oříšek". Mějte se

  • Mila Veselá | 28. 6. 2006 17:56

    Vůně je opravdu zvláštní. Když jsem ji vařila poporvé, měla jsem pocit , že vařím Partyzánky (pro mladší ročníky: Partyzánky byly nejlevnější cigarety): Ale pohanku mám ráda.

  • ELA | 28. 6. 2006 13:59

    paní Oumarová, schválně tu pohanku udělám, ať Vás tu nešidím...zítra napíšu. Možná nekvalitní surovina, mohla být při distribuci napadena plísní (??)

  • Jaroslava Oumarová | 28. 6. 2006 13:37

    Proto jsem se ptala. Já jsem pohanku nikdy nejedla, ani nevařila, tak to neznám. Pokud nemá být cítit zatuchlinou, kde se stala chyba? Á la oříšek to fakt nebyl:-((

  • ELA | 28. 6. 2006 11:48

    dámy, to je zvláštní, zatuchlina? spíš taková á la oříšková vůně....

  • Petra | 27. 6. 2006 13:50

    ...já to tam paní Jarko taky cítila a proto přidávám do vody sypký zaleninový vývar.Trocu to tu chuť přerazí :o) ale jinak pohanka je fakt jen na zvyku..valastní zkušenost. Naučila jsem se jí jíst díky zdravotním problémům a tak mi to už ani nepřijde. Opravdu si to chce zvyknout.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 6. 2006 12:35

    Tak jsem, děvčata, včera udělala pomazánku...a mám dotaz: je normální, že je pohanka po uvaření cítit jako zatuchlinou? Měla jsem pohanku loupanou, vařila jsem podle Šárky. Hned po uvaření jsem ji šoupla do peřin a odpoledne mi to nedalo, ochutnala jsem - a nechutnalo mi. Pak jsem přidala vše ostatní v domnění, že se chuť třeba trochu zlepší, ale tu "zatuchlinu" jsem cítila pořád. Tak celá pomazánka - ještě že jen z půl dávky - letěla na kompost:-(( Prosím, řeknete mi někdo, kde se stala chyba? Jinak by pro mne pohanka, jako pro diabetičku, byla pravé požehnání, ale takhle...

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 12:32

    Děkuji, tak já to zkusím:-)) Jenom se musím podívat, jestli je ta moje pohanka loupaná.

  • šárka tkáčová | 2. 6. 2006 12:21

    Pro Jaroslavu: pohanku zalévám studenou vodou a vůbec se nebojte,vaří se od začátku varu 2 minuty a to Vám kuchyně nezasmradne.používám loupanou pohanku celou , nemelu ani nemixuji.Nebojte,určitě se odhodlejte.Já si vařím z dvojnásobné dávky a polovinu nachávám pro sebe do polévky,ke kuřeti,vydrží v ledničce dlouho.

  • Anonym | 2. 6. 2006 11:56

    Pohanku doporučuji loupanou. Neloupaná je možná zdravější, to nevím, ale pro nás byla - vzhledem k opravdu velmi "divné vůni"- zcela nepoživatelná. Ale lopaná je moc dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 2. 6. 2006 11:46

    Šárko, pohanku zalíváte vodou studenou nebo vřelou? Ještě jsem pohanku nevařila. Mám ji koupenou už asi měsíc a pořád se odhodlávám. Někde jsem si přečetla, že "divně" voní, tak mi to vzalo odvahu:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Ostatní Pomazánky Pro děti Syrové Děti Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Hořčice Pažitka Pepř mletý Pohanka Sůl Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
61
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
50
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
50
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
41
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

Pohřeb Ozzyho Osbournea (†76): Marilyn Manson a rocková smetánka!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková dobrota (2 porce)
Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept
Pohanková kaše (falešná houbová),…
Pohanková miska se zeleninou a ztraceným vejcem
Pohanková miska se zeleninou a…
Pohankové lívance
Pohankové lívance
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové noky (gnocchi)
Pohankové palačinky s nutellou a banány
Pohankové palačinky s nutellou a banány
  • Recepty.cz
  • Pohanková pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact