Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Přidalová
|15. 5. 2007 09:52
pohanka se sice spařovat na rozdíl od jáhel nemusí, ale tobolky pohanky rutin neobsahují. Hodně vitamínu C a rutinu obsahují pouze mladé pohankové listy. Zrnka pohanky ani vitamín C, ani rutin takměř neobsahují.(ovšem pro nálákání zákázníků je na mnohých obalech napsánozavádějící tvrzení, že pohanka obsahuje rutin). Ovšem to neubírá nic na tom, že pohanka je báječná věc a dají se z ní vařit úžasné sladké i slané dobrůtky :)
MartinV
|16. 1. 2007 23:25
Pohanku připravuji na vodě, bez spařování vařím 3 minuty + dojít 30 minut; pokud nasladko tak jako Amasaké => není třeba ji pak doslazovat.
Karolina Kostkova
|16. 1. 2007 18:44
Pohanku neni - na rozdil od jahel - treba sparovat, naopak, vyplavil by se zbytecne rutin. Staci pohanku dovezt k varu a dat na pul hodiny pod perinu, bude krasne mekka.