Nejprve dáme vařit osolenou vodu (množství dle pohanky), mezitím si očistíme cibuli a nakrájíme spolu se slaninou na kostičky. Na rozehřátém tuku osmahneme kostičky cibule, pak přidáme i slaninu. Do osolené vařící vody vsypeme pohanku a vaříme dle návodu na obalu. Poté pohanku scedíme a smícháme s cibulkou a slaninou. Podáváme teplé s mlékem nebo podmáslím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Andrea T
|24. 11. 2011 20:31
Martine, máte pravdu Vaše verze je výborná.
Martin Valový
|6. 1. 2007 00:20
Zkuste zdravější verzi: 4-5 cibulí, pár kuliček koriandru a trochu bazalky osmažit na minimu kvalitního olejei do sklovita až zlatova, tuto směs rozložit na pohanku a posypat dýňovými semínky.
Jana Burešová
|27. 1. 2006 12:16
Pozor, budete-li kupovat pohanku v krabici od fy Lagris. Na obalu je vyfocena pohanka loupana, skutecny obsah je vsak pohanka neloupana. Neni to uvedeno ani nikde na obalu.
Wanda Kluzová
|19. 9. 2005 18:03
Miluji pohanku a tuto úpravu obzvlášť. Škoda, že jsem nenašla další recepty s pohankou. Mimochodem pohanku používám také k masu místo rýže.