Přebranou pohanku vsypeme do vařící vody, promícháme, vaříme asi dvě minuty a poté odstavíme z ohně, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla (pod peřinu) na půl hodiny.
2
Zatím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, potom přidáme droždí tebi, majoránku a chvíli pražíme. Když pohanka vsaje všechnu vodu, vmícháme do ní připravenou směs.
3
Podáváme ozdobené čerstvými dílky rajčat a posypané petrželovou natí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Přidalová
|14. 5. 2007 11:56
Droždí tebi se dá koupit v obchodech se zdravou výživou.
Marie L.
|11. 5. 2007 14:30
A můžete ještě,prosím, napsat kde se koupí?
Majka Přidalová
|11. 5. 2007 13:21
Droždí tebi jsou inaktivované kvasnice, v některých případechjsou použité pivovarské kvasnice i se sladovým výtažkem. obsahují velmi kvalitní bílkoviny, vitamíny skupiny B a řadu minerální prvků. používají se na zvýšení biologické hodnoty jídla. Nemají kvasící účinek ani nenarušují střevní mikroflóru a nezpůsobují poruchy trávení - toto všechno může nastat po konzumaci čerstvých (ale i pražených) kvasnic.