Pohanku klasicky uvaříme ve slané vodě, 5-10 minut varu a necháme odstát pod utěrkou. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme cibuli (množství není překlep), ve Woku necháme pomalu zesklovatět, až zezlátnout na olivovém oleji, nesmí zhnědnout. Lehce vmícháme do pohanky a máme vynikající přílohu nebo i lehké samostatné jídlo.
2
Pohanku doporučuji hnědou, zůstává sypká, pohanková lámanka se rozvaří na kaši a v tomto případě by to nebylo to pravé ořechové. Podzimní varianta je přidat nakrájené na páře podušené houby, tato večeře slavila úspěch i u "zarytých masožravců".
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
markéta plíhalová
|30. 12. 2008 12:17
Je to moc dobré... :)
Marcela Vrabcová
|18. 10. 2007 13:32
Tohle je opravdu skvele jidlo. Jako rozsireni doporucuji k cibuli (opravdu ji ma byt hodne) pridat jeste na kostky nakrajene tofu. Nejsem vegetarian, ale tenhle recept me naucil muj chorvatsky kolega a jsem rada. V teto kombinaci uz potom staci pridat jen salat a mate skvelou veceri.