Kuře omyjeme a lehce osolíme. Jablka, cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na středně velké kousky, česnek necháme v celku. Vše poklademe do většího pekáčku, aby se nám vypeklo co nejvíce šťávy.
2
Ingredience marinády smícháme a přelijeme maso. Kolem pak ještě nalijeme vývar. Takhle připravené kuře necháme hodinu odstát, ale jestli nemáme čas můžeme ho dát hned do trouby.
3
Kuře pečeme cca 1h 15 až 1h 30 (v plynové troubě). Průběžně přeléváme kuře vypečenou šťávou, aby udělalo kůrčičku. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a výpečenou šťávu rozmixujeme. Podáváme s rýží a vše přelijeme vzniklým pyré. K osvěžení je dobré přidat i zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
K.
|23. 3. 2006 11:05
1kostka je na 1/2 l vývaru
Andrea
|19. 3. 2006 20:29
Predpokladám, že 2 kocky na vývar sú omyl. 2 kocky stačia aspoň na 5-6 l vývaru a to poriadne slaného. V recepte sa hovorí o 4 (štyroch) kuracích stehnách, ktoré ste osolili…