• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní jablkový dort s ořechy

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní jablkový dort s ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka
    • 2
      vejce
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • čokoládová poleva
    • vlašské ořechy Nasekané - libovolné množství
    • rozinky v rumu
    • 2
      lžička kakao

Postup přípravy receptu

1
V jedné míse smícháme jablka s ořechy, rozinkami v rumu a kakaem. V druhé míse ušleháme vejce s cukrem do pěny a pak přidáme do jablek. Do této směsi pak vmícháme olej, prášek do pečiva, mouku a vše dobře promícháme. Nalijeme do kulaté dortové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 15 minut na 180 °C a pak teplotu stáhneme na 150 °C, celkem 30-45 minut. Kontrolujeme špejlí.
2
Po upečení necháme dort úplně!!! vychladnout a navrchu ho pak potřeme celým kelímkem zakysané smetany. Z čokoládové polevy uděláme přes smetanu jakési "cákance" ze strany na stranu, aby tvořily mřížku. Kdo chce může ještě posypat ořechy anebo dort ještě rozříznout podélně na půl a potřít uprostřed marmeládou.
3
<BR>Dort je opravdu vynikající, může se upéct i jako běžná buchta, já sama ho dělám ob týden.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martincovaj | 2. 11. 2012 17:02

    Výborný <3

  • Zuzana | 13. 10. 2007 12:35

    Dort je vynikající! Místo tmavé polevy jsem dala bílou a nazdobila bavevnými sladkostmi. Pekla jsem ho dceři k prvnímu svátku a jsem ráda, že se povedl.

  • Petra K. | 8. 1. 2007 11:25

    Děkuji za recept. Je moc dobrý a jednoduchý. Už jej pro velký zájem posílám dál po rodině.

  • jarmila | 19. 9. 2005 14:17

    Upečeno, vyzkoušeno - moc dobré.Dávám 1.

  • Katka Škopková | 22. 5. 2005 17:06

    Jsem ráda, že chutnalo :o)

  • Alena | 13. 5. 2005 08:49

    Vyzkoušeno,vynikající. Dělala jsem ho ale narychlo a tak jsem nešlehala cukr do pěny ale smíchala všechno najednou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krystal Jablka Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Rozinky Vejce Vlašské ořechy Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a žmolenkou

Cuketovo-kokosový koláč s ovocem a…

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

80
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Polívka (76) se zotavuje z mrtvičky: Důrazné varování exmanželky Chantal!

Polívka (76) se zotavuje z mrtvičky: Důrazné varování exmanželky Chantal!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Podzimní jablkový dort s ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact