• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl na špičku nože
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr vrchovatá
    • 3
      ks hrušky případně jablka, cca 2 -
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva cca
  • TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.
2
**Náplň:** žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.
3
**Dohotovení:** hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
4
Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 10. 2016 15:11

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  • Milada | 3. 10. 2015 20:20

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  • Věra Smrčková | 11. 10. 2013 09:25

    Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  • Le | 22. 2. 2013 16:38

    Prosím, kolik je střední teplota?

  • Plánková | 6. 10. 2012 17:47

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  • Dangi | 19. 8. 2012 13:21

    výborný :-)

  • Ivánková | 23. 5. 2012 11:19

    Je výborný, zbylo ho jentaktak k dnešní odpolední kávičce <3 .

  • Veve-rka | 8. 3. 2012 15:59

    Je vláčný, nerozpadá se, krásně voní a chutná výborně. nejspíš dlouho nevydrží :)

  • Hana Najmanová | 16. 2. 2012 12:05

    Výborný a není tolik sladký což nám vyhovuje :-[

  • Bendová | 15. 2. 2012 12:22

    Doporučuji, je výborný!

  • Kinařová Anna | 4. 12. 2011 09:44

    Také musím koláč moc pochválit a když už můj muž bere další kousek z talíře a není to zrovna řízek,je to až neuvěřitelné.

  • Beranová | 27. 11. 2011 17:48

    Fantazie :-* ! Pekla jsem koláč pro návštěvu, pekla jsem z jablek, na koláč se mi vešlo osm půlek a tak jsme každý měl kousek s celou půlkou. Pro děti to byla docela velká porce, ale stejně nezbylo nic.

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:17

    výborný koláč :) a také vypadá pěkně :)

  • Jitka | 30. 9. 2011 13:06

    Pekla jsem ho navečer a hned jsme i ochutnávali, je výborný. Dneska je těsto už navlhlé, to chutná manželovi víc, já mám zase radši čerstvé a křupavé. Brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
67
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact