• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Podzimní hruškový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
Podzimní hruškový koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO:
    • 200
      g hladká mouka
    • sůl na špičku nože
    • 100
      g máslo nebo Hera
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce moučkový cukr vrchovatá
    • 3
      ks hrušky případně jablka, cca 2 -
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 3
      lžíce citronová šťáva cca
  • TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** mouku promícháme s cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme nebo vmačkáme do kulaté formy (26 cm), kterou jsme si vymazali a vysypali moukou, kraje těsta vytáhneme i do boků.
2
**Náplň:** žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, vymícháme dohladka a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků, který z lehka vmícháme do tvarohového krému. Náplň pak rovnoměrně rozetřeme na syrový korpus.
3
**Dohotovení:** hrušky(jablka) oloupeme, odstraníme jádřince a vějířovitě nakrojíme půlky nebo čtvrtky hrušek(dle velikosti), které pokapeme citronovou šťávou. Vějířky naskládáme na tvarohovou směs a každý posypeme částí skořicového cukru. Takto připravený koláč dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova, během pečení se nafoukne a při chladnutí se zase trochu sníží. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
4
Do těsta i do tvarohové směsi můžeme přidat trochu nastrouhané citronové kůry.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Podzimní salát s fazolkami

Podzimní salát s fazolkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 8. 10. 2016 15:11

    Je to dobrota :-* opravdu skvělý koláč.

  • Milada | 3. 10. 2015 20:20

    Děkuji za recept, koláč je senzační a nijak zvlášť složitý. Můžu jen doporučit.

  • Věra Smrčková | 11. 10. 2013 09:25

    Když je někde psáno na střední teplotu peču většinou na stoosmdesát, pak teplotu buď snížím nebo zvýším podle toho co peču.

  • Le | 22. 2. 2013 16:38

    Prosím, kolik je střední teplota?

  • Plánková | 6. 10. 2012 17:47

    Přidávám se s pochvalou a děkuji za skvělý recept!

  • Dangi | 19. 8. 2012 13:21

    výborný :-)

  • Ivánková | 23. 5. 2012 11:19

    Je výborný, zbylo ho jentaktak k dnešní odpolední kávičce <3 .

  • Veve-rka | 8. 3. 2012 15:59

    Je vláčný, nerozpadá se, krásně voní a chutná výborně. nejspíš dlouho nevydrží :)

  • Hana Najmanová | 16. 2. 2012 12:05

    Výborný a není tolik sladký což nám vyhovuje :-[

  • Bendová | 15. 2. 2012 12:22

    Doporučuji, je výborný!

  • Kinařová Anna | 4. 12. 2011 09:44

    Také musím koláč moc pochválit a když už můj muž bere další kousek z talíře a není to zrovna řízek,je to až neuvěřitelné.

  • Beranová | 27. 11. 2011 17:48

    Fantazie :-* ! Pekla jsem koláč pro návštěvu, pekla jsem z jablek, na koláč se mi vešlo osm půlek a tak jsme každý měl kousek s celou půlkou. Pro děti to byla docela velká porce, ale stejně nezbylo nic.

  • meduňka | 25. 10. 2011 16:17

    výborný koláč :) a také vypadá pěkně :)

  • Jitka | 30. 9. 2011 13:06

    Pekla jsem ho navečer a hned jsme i ochutnávali, je výborný. Dneska je těsto už navlhlé, to chutná manželovi víc, já mám zase radši čerstvé a křupavé. Brzy zopakuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrušky Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

60
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
16
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Podvodnice
Podvodnice
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbová bramboračka
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní houbovka s dýní
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře
Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou
Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…
Podzimní polévka s houbami
Podzimní polévka s houbami
  • Recepty.cz
  • Podzimní hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact