Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky o velikosti zhruba 1,5x2 cm. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti zhruba 2x2 cm a vložíme je do hrnce s vodou. Okořeníme lžičkou kmínu, majoránkou a lžičkou soli, přivedeme k varu.
2
Poté nalijeme do pánve olej, osmažíme na něm cibuli dosklovata. K cibuli přidáme houby, osolíme směs 0,5 lžičkou soli a lehce osmahneme (cca 4 minuty) a zaprášíme moukou.
3
Do hrnce s napůl uvařenými bramborami vmícháme směs hub a cibule z pánve, přidáme kostičku zeleninového bujónu. Vše v hrnci pořádně promícháme. Vaříme, dokud brambory dostatečně nezměknou.
4
Na závěr vmícháme 1 rozšlehané vejce. Podle chuti můžeme ještě dosolit nebo dopepřit.
5
//1 porce této polévky vyjde zhruba na 3,- Kč. Takže je to velice levné a chutné jídlo z hub, kterých je teď na podzim všude plno. Přeji dobrou chuť.//