Droždí necháme vzejít ve vlažném mléce. Vzešlý kvásek přidáme k mouce a tuku na vál. Vypracujeme v těsto.
2
Vzniklou kouli ponoříme do hrnce se studenou vodou a necháme asi hodinu, nejlépe však přes noc, kynout.
3
Poté těsto usušíme, vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
4
Upečené obalujeme ve vanilkovém cukru.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirek
|4. 12. 2016 11:57
Recept jsme vyzkoušeli. 1. problém nastal, jak těsto usušit. A pak to nemělo skoro žádnou chuť,kromě toho droždí. Nedoporučuji
Vladka
|28. 11. 2015 13:20
Mám stejný recept a davám 20g droždí.
Vladka
|28. 11. 2015 13:19
Mám stejný recept droždí dávam 20g.
Anonymka
|7. 11. 2015 13:34
Dobry den, recept se mi moc líbí, na Vánoce ho budu určitě dělat ale vůbec nevím kolik tam má být Droždí?? Prosím odpovězte mi. Děkuji s pozdravem Anonymka :-)
Anonymka
|7. 11. 2015 13:34
Dobry den, recept se mi moc líbí, na Vánoce ho budu určitě dělat ale vůbec nevím kolik tam má být Droždí?? Prosím odpovězte mi. Děkuji s pozdravem Anonymka :-)
Dělávala moje babička, děkuji za připomenutí receptu :) Jsou výborné!
Soňa
|12. 12. 2010 14:29
Souhlasím, výborné, nadýchnuté, méně sladké
Dagmar Bartůšková
|15. 10. 2009 12:33
Do těsta doporučuji přidat ještě nastrouhanou citronovou kůru z 1 citronu a nenechávát vzejít droždí, stačí prostě suroviny smíchat dohromady a vrznout do vody. Skvělé cukroví!!!