• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Podmáslový chléb

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nad domácí chléb zkrátka není! Už během pečení provoní celý dům a vy se nebudete moct dočkat, až se do něj pustíte. Tato varianta zjemněná podmáslím skvěle chutná s máslem, džemem nebo medem.

Suroviny

1 porce
    • 3
      hrnek hladká mouka na podmáslí a doladění
    • 2
      lžička sůl
    • voda 1/3 hrnku
    • 1
      hrnek podmáslí
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 2
      lžíce semínka lněná
    • 2
      lžička sušené droždí
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud nebude těsto hebké. Pokud se těsto i po 10 minutách stále lepí, přidejte trošku mouky.
2
Pak ho otočte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte hladkou kouli. Vložte ji do lehce naolejované misky, zakryjte ji vlhkou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 60 minut.
3
Poté ještě jednou zpracujte těsto a vložte do vymaštěné formy, ideálně do srnčího hřbetu. Nechte ještě 30 minut kynout.

RADA: Zkuste dokonalé francouzské bagety

4
Předehřejte troubu na 250 °C a na dno dejte kastrůlek s horkou vodou. Vložte nakynuté těsto ve formě a pečte 45 minut, po 5 minutách stáhněte teplotu na 220 °C.
5
Ještě horký chléb vyklepněte a nechte na mřížce vystydnout. TIP z Naší toustárny: Skvělý je s máslem, medem a domácím džemem.

RADA: Jak poznáte, že vám vadí lepek?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Přílohy Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Med Olej Podmáslí Rozpuštěné máslo Semínka Sůl Sušené droždí Voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Tvarohové knedlíčky s ovocem

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

167
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
131
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
112
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
78
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
70
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým…
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact