• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Podmáslový chléb

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 39
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nad domácí chléb zkrátka není! Už během pečení provoní celý dům a vy se nebudete moct dočkat, až se do něj pustíte. Tato varianta zjemněná podmáslím skvěle chutná s máslem, džemem nebo medem.

Suroviny

1 porce
    • 3
      hrnek hladká mouka na podmáslí a doladění
    • 2
      lžička sůl
    • voda 1/3 hrnku
    • 1
      hrnek podmáslí
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 2
      lžíce semínka lněná
    • 2
      lžička sušené droždí
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud nebude těsto hebké. Pokud se těsto i po 10 minutách stále lepí, přidejte trošku mouky.
2
Pak ho otočte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte hladkou kouli. Vložte ji do lehce naolejované misky, zakryjte ji vlhkou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 60 minut.
3
Poté ještě jednou zpracujte těsto a vložte do vymaštěné formy, ideálně do srnčího hřbetu. Nechte ještě 30 minut kynout.

RADA: Zkuste dokonalé francouzské bagety

4
Předehřejte troubu na 250 °C a na dno dejte kastrůlek s horkou vodou. Vložte nakynuté těsto ve formě a pečte 45 minut, po 5 minutách stáhněte teplotu na 220 °C.
5
Ještě horký chléb vyklepněte a nechte na mřížce vystydnout. TIP z Naší toustárny: Skvělý je s máslem, medem a domácím džemem.

RADA: Jak poznáte, že vám vadí lepek?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Přílohy Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Med Olej Podmáslí Rozpuštěné máslo Semínka Sůl Sušené droždí Voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šumavský králík

Šumavský králík

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Špaldové housky

Špaldové housky

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

76
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
74
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
68
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zemřel kameraman oscarového Kolji: Vladimíru Smutnému bylo 82 let

Zemřel kameraman oscarového Kolji: Vladimíru Smutnému bylo 82 let

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým…
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact