• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Podmáslový chléb

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Nad domácí chléb zkrátka není! Už během pečení provoní celý dům a vy se nebudete moct dočkat, až se do něj pustíte. Tato varianta zjemněná podmáslím skvěle chutná s máslem, džemem nebo medem.

Suroviny

1 porce
    • 3
      hrnek hladká mouka na podmáslí a doladění
    • 2
      lžička sůl
    • voda 1/3 hrnku
    • 1
      hrnek podmáslí
    • 1
      lžíce med
    • 2
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 2
      lžíce semínka lněná
    • 2
      lžička sušené droždí
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud nebude těsto hebké. Pokud se těsto i po 10 minutách stále lepí, přidejte trošku mouky.
2
Pak ho otočte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte hladkou kouli. Vložte ji do lehce naolejované misky, zakryjte ji vlhkou utěrkou a nechte v teple kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, asi 60 minut.
3
Poté ještě jednou zpracujte těsto a vložte do vymaštěné formy, ideálně do srnčího hřbetu. Nechte ještě 30 minut kynout.

RADA: Zkuste dokonalé francouzské bagety

4
Předehřejte troubu na 250 °C a na dno dejte kastrůlek s horkou vodou. Vložte nakynuté těsto ve formě a pečte 45 minut, po 5 minutách stáhněte teplotu na 220 °C.
5
Ještě horký chléb vyklepněte a nechte na mřížce vystydnout. TIP z Naší toustárny: Skvělý je s máslem, medem a domácím džemem.

RADA: Jak poznáte, že vám vadí lepek?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

Chléb pro začátečníky (s česnekem)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky
Přílohy Ostatní Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Kvašení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Med Olej Podmáslí Rozpuštěné máslo Semínka Sůl Sušené droždí Voda

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

812
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
278
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
100
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
99
Dýňová tortila
Dýňová tortila
89
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový chléb - moc dobrý
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým…
  • Recepty.cz
  • Podmáslový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact