• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
Napište svůj komentář k receptu

Podkova - dort

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podkova - dort
Podkova - dort
Podkova - dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
    • 2
      dl koňak
  • Krém
    • 300
      ml káva turecká
    • 30
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžička polohrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze šesti bílků. Pečeme na 180°C cca 30 minut., do zlatova. Formu nezapomeňte pořádně vymazat a vysypat hrubou moukou ;-)
2
2) Upečeme ještě jednou to samé, ale jen z poloviční dávky. Bude to potřeba :-)
3
3) Oba korpusy necháme dobře vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Uděláme klasickou tureckou kávu - 2 vrchovaté lžičky kávy, zalijeme 300ml horké vody a nechte asi 20 minut odstát. Poté kávu sceďte přes plátno nebo papírový kávový filtr, aby tam nebyla zrníčka. Takto připravené kafe dáme v kastrůlku vařit s cukrem. Ve 100ml studené vody rozmícháme dva sáčky pudinku vanilkového s 1 - 2 lžičkami polohrubé mouky a vlijeme do vařícího kafe, takto uvaříte hustou kaši jako puding. Necháme vychladit. Poté vyšleháme dvě másla a po lžících zašleháme do másla vychladlý puding. Můžete použít jedno máslo + jednu Heru .... krém tak bude krásně tuhý, bude držet ;-)
4
4) Vychladlý velký korpus rozkrojíme, spodní díl pomažeme marmeládou (jahodová nebo rybízová) pokapeme koňakem (osvědčil se mi rum). Menší korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl rumu, pořádně prohňeteme a hmotu dáme stejnoměrně na pokapaný díl a lehce přitiskneme. Na hmotu dáme vrstvu krému a přiklopíme druhý díl.
5
5) Ozdobíme dle vlastní fantazie. Já zbytek krému natřela po celém dortu, posypala strouhanou hořkou čokoládou určenou na vaření, dozdobila čokoládovou ozdobou, oříškama v čokoládě a svíčkama :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Velký ořechový dort

Velký ořechový dort

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Horká voda Káva Koňak Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

526
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
43
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na…
18
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
13
Francouzské kuře II.
Francouzské kuře II.
11
Bazalkové pesto
Bazalkové pesto

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact