• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
Napište svůj komentář k receptu

Podkova - dort

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podkova - dort
Podkova - dort
Podkova - dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
    • 2
      dl koňak
  • Krém
    • 300
      ml káva turecká
    • 30
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžička polohrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze šesti bílků. Pečeme na 180°C cca 30 minut., do zlatova. Formu nezapomeňte pořádně vymazat a vysypat hrubou moukou ;-)
2
2) Upečeme ještě jednou to samé, ale jen z poloviční dávky. Bude to potřeba :-)
3
3) Oba korpusy necháme dobře vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Uděláme klasickou tureckou kávu - 2 vrchovaté lžičky kávy, zalijeme 300ml horké vody a nechte asi 20 minut odstát. Poté kávu sceďte přes plátno nebo papírový kávový filtr, aby tam nebyla zrníčka. Takto připravené kafe dáme v kastrůlku vařit s cukrem. Ve 100ml studené vody rozmícháme dva sáčky pudinku vanilkového s 1 - 2 lžičkami polohrubé mouky a vlijeme do vařícího kafe, takto uvaříte hustou kaši jako puding. Necháme vychladit. Poté vyšleháme dvě másla a po lžících zašleháme do másla vychladlý puding. Můžete použít jedno máslo + jednu Heru .... krém tak bude krásně tuhý, bude držet ;-)
4
4) Vychladlý velký korpus rozkrojíme, spodní díl pomažeme marmeládou (jahodová nebo rybízová) pokapeme koňakem (osvědčil se mi rum). Menší korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl rumu, pořádně prohňeteme a hmotu dáme stejnoměrně na pokapaný díl a lehce přitiskneme. Na hmotu dáme vrstvu krému a přiklopíme druhý díl.
5
5) Ozdobíme dle vlastní fantazie. Já zbytek krému natřela po celém dortu, posypala strouhanou hořkou čokoládou určenou na vaření, dozdobila čokoládovou ozdobou, oříškama v čokoládě a svíčkama :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Čokoládový dort z jablek

Čokoládový dort z jablek

Ovocný dort

Ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Horká voda Káva Koňak Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Americký koláč

Americký koláč

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

239
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
151
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
83
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
65
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Syn Ivy Hüttnerové Matouš Rajmont: Dostal trest za vymlácené kadeřnictví! Zbraň mu stát zabaví

Syn Ivy Hüttnerové Matouš Rajmont: Dostal trest za vymlácené kadeřnictví! Zbraň mu stát zabaví

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact