• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
Napište svůj komentář k receptu

Podkova - dort

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podkova - dort
Podkova - dort
Podkova - dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
    • 2
      dl koňak
  • Krém
    • 300
      ml káva turecká
    • 30
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžička polohrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze šesti bílků. Pečeme na 180°C cca 30 minut., do zlatova. Formu nezapomeňte pořádně vymazat a vysypat hrubou moukou ;-)
2
2) Upečeme ještě jednou to samé, ale jen z poloviční dávky. Bude to potřeba :-)
3
3) Oba korpusy necháme dobře vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Uděláme klasickou tureckou kávu - 2 vrchovaté lžičky kávy, zalijeme 300ml horké vody a nechte asi 20 minut odstát. Poté kávu sceďte přes plátno nebo papírový kávový filtr, aby tam nebyla zrníčka. Takto připravené kafe dáme v kastrůlku vařit s cukrem. Ve 100ml studené vody rozmícháme dva sáčky pudinku vanilkového s 1 - 2 lžičkami polohrubé mouky a vlijeme do vařícího kafe, takto uvaříte hustou kaši jako puding. Necháme vychladit. Poté vyšleháme dvě másla a po lžících zašleháme do másla vychladlý puding. Můžete použít jedno máslo + jednu Heru .... krém tak bude krásně tuhý, bude držet ;-)
4
4) Vychladlý velký korpus rozkrojíme, spodní díl pomažeme marmeládou (jahodová nebo rybízová) pokapeme koňakem (osvědčil se mi rum). Menší korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl rumu, pořádně prohňeteme a hmotu dáme stejnoměrně na pokapaný díl a lehce přitiskneme. Na hmotu dáme vrstvu krému a přiklopíme druhý díl.
5
5) Ozdobíme dle vlastní fantazie. Já zbytek krému natřela po celém dortu, posypala strouhanou hořkou čokoládou určenou na vaření, dozdobila čokoládovou ozdobou, oříškama v čokoládě a svíčkama :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová podkova

Ananasová podkova

"Jahoďák" - jahodový dort

"Jahoďák" - jahodový dort

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Horká voda Káva Koňak Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Celerové placičky

Celerové placičky

Bezmasé těstoviny - výborné

Bezmasé těstoviny - výborné

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
20
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Manželka nemocného režiséra Adamce Jana: Jirka promluvil o rozdělení majetku po své smrti!

Manželka nemocného režiséra Adamce Jana: Jirka promluvil o rozdělení majetku po své smrti!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact