• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
Napište svůj komentář k receptu

Podkova - dort

autor: Kyana
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Podkova - dort
Podkova - dort
Podkova - dort
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 6
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 6
      lžíce horká voda
    • 2
      dl koňak
  • Krém
    • 300
      ml káva turecká
    • 30
      g cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      lžička polohrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
1) Vyšleháme moučkový cukr se šesti žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze šesti bílků. Pečeme na 180°C cca 30 minut., do zlatova. Formu nezapomeňte pořádně vymazat a vysypat hrubou moukou ;-)
2
2) Upečeme ještě jednou to samé, ale jen z poloviční dávky. Bude to potřeba :-)
3
3) Oba korpusy necháme dobře vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Uděláme klasickou tureckou kávu - 2 vrchovaté lžičky kávy, zalijeme 300ml horké vody a nechte asi 20 minut odstát. Poté kávu sceďte přes plátno nebo papírový kávový filtr, aby tam nebyla zrníčka. Takto připravené kafe dáme v kastrůlku vařit s cukrem. Ve 100ml studené vody rozmícháme dva sáčky pudinku vanilkového s 1 - 2 lžičkami polohrubé mouky a vlijeme do vařícího kafe, takto uvaříte hustou kaši jako puding. Necháme vychladit. Poté vyšleháme dvě másla a po lžících zašleháme do másla vychladlý puding. Můžete použít jedno máslo + jednu Heru .... krém tak bude krásně tuhý, bude držet ;-)
4
4) Vychladlý velký korpus rozkrojíme, spodní díl pomažeme marmeládou (jahodová nebo rybízová) pokapeme koňakem (osvědčil se mi rum). Menší korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl rumu, pořádně prohňeteme a hmotu dáme stejnoměrně na pokapaný díl a lehce přitiskneme. Na hmotu dáme vrstvu krému a přiklopíme druhý díl.
5
5) Ozdobíme dle vlastní fantazie. Já zbytek krému natřela po celém dortu, posypala strouhanou hořkou čokoládou určenou na vaření, dozdobila čokoládovou ozdobou, oříškama v čokoládě a svíčkama :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ananasová podkova

Ananasová podkova

"Jahoďák" - jahodový dort

"Jahoďák" - jahodový dort

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Horká voda Káva Koňak Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Sedlácké karé (kotleta) - minutka

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

173
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
120
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
73
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Podkova - dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact