• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Poctivé vanilkové krémeše
Napište svůj komentář k receptu

Poctivé vanilkové krémeše

0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Poctivé vanilkové krémeše
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      balení listové těsto
    • 80
      g škrob
    • 500
      ml mléko
    • 200
      g smetana
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 100
      g cukr
    • 6
      plátek želatina
    • 1
      ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který překrojíme na polovinu. Jednu polovinu vcelku přendáme na druhou stranu plechu a upečeme při teplotě 200 stupňů do zlata. Nezapomeneme ho pořádně propíchat vidličkou, aby se nenafoukl.
2
Druhou část listového těsta nakrájíme na čtverečky a poklademe je na plech vyložený papírem na pečení. Ty už nepropichujeme vidličkou. Upečeme stejně jako celý plát. Můžete nakrájet i celé těsto na stejné čtverce a pak budete každý kousek plnit samostatně.
3
Želatinu namočíme do vody a necháme nabobtnat. Mléko, cukr, vnitřek vanilkového lusku dáme ohřát a přidáme škrob a důkladně promícháme, abychom neměli hrudky. Vaříme dokud hmota nezačne houstnout a následně odstavíme, přidáme nabobtnalou želatinu a necháme ji rozpustit. Krém zakryjeme a necháme mírně vychladnout. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuhé šlehačky a opatrně ji vmícháme do mírně vychladlého krému. Opatrně promícháme a krém odložíme do lednice.
4
Na základní těsto naneseme krém a zakryjeme ho čtverečkami. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Poctivé pečené kuře

Poctivé pečené kuře

poctivé Míša řezy

poctivé Míša řezy

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Listové těsto Mléko Moučkový cukr Škrob Smetana Vanilkový lusk Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Bezé roláda

Bezé roláda

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

96
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
55
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
44
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
43
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Poctivá zelňačka
Poctivá zelňačka
poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
Podmáslový chléb
Podmáslový chléb
  • Recepty.cz
  • Poctivé vanilkové krémeše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact