Kuřátko pečené krásně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Receptů existuje spoustu. Může být pikantně kořeněné, jemné po bylinkách, se slaninou, či s asijským nádechem.
:-D super.jdu na to a asi na tom budu stejne
Pecka, neco jako ja. :-D
Nejvíc komentář!! :-D
Kuře podle tohoto receptu bylo výborné, krásná křupavá kůžička, hodně šťávy.
Nejdřív mi kuře spadlo do vany kde jsem ho 10 minut lovil a skončil celej mokrej Když jsem kuře ulovil (které na to že mělo cca 5 stupnů bylo celkem pohyblivé) tak jsem s ním šel do kuchyně, přičemž jsem zakopl o kocoura a kuře lovil znova. Po té jsem se v receptu dočetl že mám vtírat sůl- činost pro mě poněkud nepříjemná, některé části my připadali povědomé. Na to jsem celé kuře polil olejem a posypal paprikou. Nezapoměl jsem přidad podle svého uvážení hromadu sušeného česneku. Kdsž jsem se vrátil k počítači zjistil jsem že paprika a olej má přijít až nakonec. Vytáhl jsem z ledničky vodku a posipal kuře grilovacím kořením. Ted předehřívám troubu a odhaním divou zvěř od kuřete. Doufám že nežačne hořet. 10/10 would cook again
Až na ty špejle dobré. Nevařím tak jsem to asi nepochopil, ale poté co jsem dal kuře "na špejle" tak ty podklesly v prvních deseti minutách vlivem tepla, až si kuře dřeplo hezky až dolu do vody :-(
Přesně bez kostky másla to není ono
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
=-O =-O =-O :-\ :-[ bych neřek
Zrovna teť peču mé první kuře, tak se snad podaří :D a s těma špejlama to je dobrá vychytávka. =-O
Taky peču kuřata hodinu a čtvrt. Stačí to. I když teď posledně bylo nedopečený, ale proto,že synek otočil knoflíkem na 80 stupňů ;-)
Kure bylo vyborne!! Diky
Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?
Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?
To si děláte srandu??? To máte gumovou podrážku za 1 a 1/4 hodiny. Pečeme kuře cca 2 a půl hodiny dokud není opravdu měkké. Za tento "recept" by se nestyděl ano Babica...
Skvělé, moc nám chutnalo. :-)
vynikající :-)
To nevím co jste pekl, ale kuře se musí za hodinu a čtvrt určitě upéct! Aspoň kuře obvyklé velikosti 1,40 - 1,80 kg...... 8-)
Bylo to nedopečený, veprostřed růžový, určitě péct déle. Dlužíte mi jedno kuře pane.
Co je na tomto uvařeném kuřeti tak zajímavého? Nejobyčejnější co může být. Nevěřím, že vaše babička vařila kuře na vodě a nedala na něj ani máslo.
ted jsem to dodělala tak jdeme to sežrat mnam kuřátko :-) :-) :-) :-)
No když si chceš to kuře uvařit nebo udusit,tak si tam tu vodu klidně nalej :-D Jinak se tam o polévání výpekem píše. Tak pečení zdar.
Tak jsem vyzkoušela Váš recept, jediné dvě změny byly: 1)olivový olej, protože jiný sem neměla a 2)pod kůži na prsou jsem nacpala trochu bylinkového másla (aby prsa nebyla moc suchá). Ale jinak přesně podle receptu, a musím uznat, že prakticky s jedním politím a okořeněním až na konci, sem měla docela strach. Překvapení bylo, že na pohled úžasné, kůrčička luxusní a chuťově bylo výborné! Takže budu rozhodně opakovat <3
Nemá se kuře hnedka zpočátku něčím podlít ? V receptu to není.... :-S
Výborné!! O:-)
My to takto nabodáváme na plechovku piva :) otevřenou... prostě kuře na pivu :) nasákne tu chuť zevnitř, nejen zvenčí jako při podlévání :) ;)
Vyzkousela jsem bez uspechu. Nedoporucuji ani omylem. :-S
je to dobrý recept je mi 12 a zvládám to pohoda.Už se těším přeju doubrou chuť miluju kurřřřeeee. <3 <3 <3 ;-) ;-) :-) :-) :-* O:-) <:-) :-)) 8-) :-\ :-P :-D
Opravdu poctivé pečené kuře, moc nám chutnalo a tento recept jsem dlouho hledala, protože podobně kuře připravovla moje maminka a babička. Vždy bylo křupavoučké a křehoučké a to se díky tomuto receptu povedlo i mně. Děkuji autorovi za recept a zítra si tuto dobrotu znovu dopřejeme. Mńam, mňam.
Dobré je také na talíři. Stačí rozkrojit na půl a dát kůží navrch, posolit a nebo jak je kdo zvyklý okořenit. Menší kuře peču tak hodinku. Vtip je v tom, že se kuře během přípravy nesmí podlévat, jinak by talíř praskl.
místo speciálního stojánku stačí použít sklenici od piva. Do sklenice dáme vodu, postavíme do pekáčku a kuře na láhev "nabodneme". Příprava se urychlí a kuře se kůží nedotýká
Děkuji za informaci, jdu pátrat.
Paní eviku, mám tento stojánke o kterém mluvíte. Mají ho v oddělení domácích potřeb v Kotvě a dokonce jsem ho viděla i v IKEA. Na stránkách www.tescoma.cz by Vám rovněž mohli poradit. Dobrou chuť!
Vzpomínám si, že jsme doma měli takový skladací rošt, kuře se napíchlo na jehlu na stojánku a postavilo se do pekáčku s trochou vody. Ta jehla se dala nastavit do různých poloh, takže se kuře mohlo posupně otáčet. Potírali jsme to směsí oleje s kořením, bylo to opravdu jako grilované a vyníkající. Nevíte někdo,jestli se tahle věc dá někde koupit? Na tenhle recept by to byla ideální pomůcka. Díky, Jano, že jste mi to připomněla!
Takhle jsem kuře nikdy nedělala a ani neslyšela o takovém způsobu úpravy,ale rozhodně,pokud nezapomenu tohle vyzkouším.:o)