• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Poctivé pečené kuře
Napište svůj komentář k receptu

Poctivé pečené kuře

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 342
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
6fotografií
Nahrát fotku
 

Kuřátko pečené krásně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Receptů existuje spoustu. Může být pikantně kořeněné, jemné po bylinkách, se slaninou, či s asijským nádechem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička sůl
    • voda
    • 1
      lžička paprika - sladká promíchaná s olejem
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na 6 zkřížených špejlích (aby se spodní kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180-200 °C podle trouby. Pak pečeme dalších 30 minut na 200-250 °C a poléváme výpekem s vodou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně naporcovat kuře

2
Kuře vyndáme a celé pomažeme paprikou v oleji, aby bylo krásně červené. Dopečeme dalších 15 minut a necháme před porcováním stát 5-8 minut, aby se šťávy vstřebaly.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupavé

3
Během této doby do slitého výpeku přidáme trochu kuřecího vývaru, nalijeme na pánvičku a trochu povaříme, případně přikořeníme kmínem nebo bazalkou nebo tymiánem nebo jakýmkoliv kořením podle Vaší chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené kuře

Smažené kuře

Kuře Anča

Kuře Anča

Poctivá kuřecí polévka

Poctivá kuřecí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 15. 4. 2017 10:03

    :-D super.jdu na to a asi na tom budu stejne

  • Aloen 1945 | 11. 3. 2017 13:17

    Pecka, neco jako ja. :-D

  • TomM | 4. 2. 2017 12:32

    Nejvíc komentář!! :-D

  • Jitu | 4. 2. 2017 11:54

    Kuře podle tohoto receptu bylo výborné, krásná křupavá kůžička, hodně šťávy.

  • Lukáš má Aids. | 26. 1. 2017 10:33

    Nejdřív mi kuře spadlo do vany kde jsem ho 10 minut lovil a skončil celej mokrej Když jsem kuře ulovil (které na to že mělo cca 5 stupnů bylo celkem pohyblivé) tak jsem s ním šel do kuchyně, přičemž jsem zakopl o kocoura a kuře lovil znova. Po té jsem se v receptu dočetl že mám vtírat sůl- činost pro mě poněkud nepříjemná, některé části my připadali povědomé. Na to jsem celé kuře polil olejem a posypal paprikou. Nezapoměl jsem přidad podle svého uvážení hromadu sušeného česneku. Kdsž jsem se vrátil k počítači zjistil jsem že paprika a olej má přijít až nakonec. Vytáhl jsem z ledničky vodku a posipal kuře grilovacím kořením. Ted předehřívám troubu a odhaním divou zvěř od kuřete. Doufám že nežačne hořet. 10/10 would cook again

  • Petr | 28. 12. 2016 11:23

    Až na ty špejle dobré. Nevařím tak jsem to asi nepochopil, ale poté co jsem dal kuře "na špejle" tak ty podklesly v prvních deseti minutách vlivem tepla, až si kuře dřeplo hezky až dolu do vody :-(

  • Marie | 17. 11. 2016 09:07

    Přesně bez kostky másla to není ono

  • pravdomluv | 29. 1. 2016 09:49

    :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • pravdomluv | 29. 1. 2016 09:48

    =-O =-O =-O :-\ :-[ bych neřek

  • Jose Armando | 17. 1. 2016 11:39

    Zrovna teť peču mé první kuře, tak se snad podaří :D a s těma špejlama to je dobrá vychytávka. =-O

  • Lucie | 15. 1. 2016 12:39

    Taky peču kuřata hodinu a čtvrt. Stačí to. I když teď posledně bylo nedopečený, ale proto,že synek otočil knoflíkem na 80 stupňů ;-)

  • Roti | 11. 1. 2016 17:32

    Kure bylo vyborne!! Diky

  • Lojza | 3. 11. 2015 10:20

    Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

  • Lojza | 3. 11. 2015 10:19

    Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

  • Petr | 3. 11. 2015 09:59

    To si děláte srandu??? To máte gumovou podrážku za 1 a 1/4 hodiny. Pečeme kuře cca 2 a půl hodiny dokud není opravdu měkké. Za tento "recept" by se nestyděl ano Babica...

  • Elly | 16. 10. 2015 14:24

    Skvělé, moc nám chutnalo. :-)

  • Martin M. | 16. 4. 2015 11:58

    vynikající :-)

  • Dana | 23. 1. 2015 09:06

    To nevím co jste pekl, ale kuře se musí za hodinu a čtvrt určitě upéct! Aspoň kuře obvyklé velikosti 1,40 - 1,80 kg...... 8-)

  • Josef | 7. 1. 2015 20:45

    Bylo to nedopečený, veprostřed růžový, určitě péct déle. Dlužíte mi jedno kuře pane.

  • Dagmara | 30. 9. 2014 09:54

    Co je na tomto uvařeném kuřeti tak zajímavého? Nejobyčejnější co může být. Nevěřím, že vaše babička vařila kuře na vodě a nedala na něj ani máslo.

  • doga69 | 13. 9. 2014 12:00

    ted jsem to dodělala tak jdeme to sežrat mnam kuřátko :-) :-) :-) :-)

  • ovoce | 16. 5. 2014 03:07

    No když si chceš to kuře uvařit nebo udusit,tak si tam tu vodu klidně nalej :-D Jinak se tam o polévání výpekem píše. Tak pečení zdar.

  • Kvapi | 4. 4. 2014 16:45

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept, jediné dvě změny byly: 1)olivový olej, protože jiný sem neměla a 2)pod kůži na prsou jsem nacpala trochu bylinkového másla (aby prsa nebyla moc suchá). Ale jinak přesně podle receptu, a musím uznat, že prakticky s jedním politím a okořeněním až na konci, sem měla docela strach. Překvapení bylo, že na pohled úžasné, kůrčička luxusní a chuťově bylo výborné! Takže budu rozhodně opakovat <3

  • Angrešt | 17. 1. 2014 18:17

    Nemá se kuře hnedka zpočátku něčím podlít ? V receptu to není.... :-S

  • Šárka P. | 17. 1. 2014 16:34

    Výborné!! O:-)

  • M | 15. 9. 2013 11:30

    My to takto nabodáváme na plechovku piva :) otevřenou... prostě kuře na pivu :) nasákne tu chuť zevnitř, nejen zvenčí jako při podlévání :) ;)

  • Katka | 20. 3. 2013 13:21

    Vyzkousela jsem bez uspechu. Nedoporucuji ani omylem. :-S

  • Adélka | 25. 11. 2012 10:09

    je to dobrý recept je mi 12 a zvládám to pohoda.Už se těším přeju doubrou chuť miluju kurřřřeeee. <3 <3 <3 ;-) ;-) :-) :-) :-* O:-) <:-) :-)) 8-) :-\ :-P :-D

  • Monika Čechová | 6. 12. 2008 13:34

    Opravdu poctivé pečené kuře, moc nám chutnalo a tento recept jsem dlouho hledala, protože podobně kuře připravovla moje maminka a babička. Vždy bylo křupavoučké a křehoučké a to se díky tomuto receptu povedlo i mně. Děkuji autorovi za recept a zítra si tuto dobrotu znovu dopřejeme. Mńam, mňam.

  • Anna Doležalová | 17. 2. 2007 22:03

    Dobré je také na talíři. Stačí rozkrojit na půl a dát kůží navrch, posolit a nebo jak je kdo zvyklý okořenit. Menší kuře peču tak hodinku. Vtip je v tom, že se kuře během přípravy nesmí podlévat, jinak by talíř praskl.

  • Petr | 17. 2. 2007 12:28

    místo speciálního stojánku stačí použít sklenici od piva. Do sklenice dáme vodu, postavíme do pekáčku a kuře na láhev "nabodneme". Příprava se urychlí a kuře se kůží nedotýká

  • eviku | 8. 8. 2006 15:29

    Děkuji za informaci, jdu pátrat.

  • Pastis Petite | 8. 8. 2006 08:49

    Paní eviku, mám tento stojánke o kterém mluvíte. Mají ho v oddělení domácích potřeb v Kotvě a dokonce jsem ho viděla i v IKEA. Na stránkách www.tescoma.cz by Vám rovněž mohli poradit. Dobrou chuť!

  • eviku | 7. 8. 2006 12:44

    Vzpomínám si, že jsme doma měli takový skladací rošt, kuře se napíchlo na jehlu na stojánku a postavilo se do pekáčku s trochou vody. Ta jehla se dala nastavit do různých poloh, takže se kuře mohlo posupně otáčet. Potírali jsme to směsí oleje s kořením, bylo to opravdu jako grilované a vyníkající. Nevíte někdo,jestli se tahle věc dá někde koupit? Na tenhle recept by to byla ideální pomůcka. Díky, Jano, že jste mi to připomněla!

  • Jana Kutačová | 7. 8. 2006 11:07

    Takhle jsem kuře nikdy nedělala a ani neslyšela o takovém způsobu úpravy,ale rozhodně,pokud nezapomenu tohle vyzkouším.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Kuřecí maso Paprika - sladká Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
33
Toskánská polévka
Toskánská polévka
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

Ochránce Gottové Tsoukernik o detailech kolapsu: 20 minut bez kyslíku a zastavilo se mi srdce

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá zelňačka
Poctivá zelňačka
poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
  • Recepty.cz
  • Poctivé pečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact