• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Poctivé pečené kuře
Napište svůj komentář k receptu

Poctivé pečené kuře

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 346
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře
6fotografií
Nahrát fotku
 

Kuřátko pečené krásně dozlatova, kdo by ho neměl rád! Receptů existuje spoustu. Může být pikantně kořeněné, jemné po bylinkách, se slaninou, či s asijským nádechem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička sůl
    • voda
    • 1
      lžička paprika - sladká promíchaná s olejem
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme a osušíme, aby se udělala kůrčička a vetřeme sůl do kůže i dovnitř. Pečeme v otevřeném pekáčku či ohnivzdorné misce na roštu, případně na 6 zkřížených špejlích (aby se spodní kůže nedotýkala pekáče) 30 minut na 180-200 °C podle trouby. Pak pečeme dalších 30 minut na 200-250 °C a poléváme výpekem s vodou.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně naporcovat kuře

2
Kuře vyndáme a celé pomažeme paprikou v oleji, aby bylo krásně červené. Dopečeme dalších 15 minut a necháme před porcováním stát 5-8 minut, aby se šťávy vstřebaly.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupavé

3
Během této doby do slitého výpeku přidáme trochu kuřecího vývaru, nalijeme na pánvičku a trochu povaříme, případně přikořeníme kmínem nebo bazalkou nebo tymiánem nebo jakýmkoliv kořením podle Vaší chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené kuře

Smažené kuře

Kuře Anča

Kuře Anča

Poctivá kuřecí polévka

Poctivá kuřecí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Igor | 15. 4. 2017 10:03

    :-D super.jdu na to a asi na tom budu stejne

  • Aloen 1945 | 11. 3. 2017 13:17

    Pecka, neco jako ja. :-D

  • TomM | 4. 2. 2017 12:32

    Nejvíc komentář!! :-D

  • Jitu | 4. 2. 2017 11:54

    Kuře podle tohoto receptu bylo výborné, krásná křupavá kůžička, hodně šťávy.

  • Lukáš má Aids. | 26. 1. 2017 10:33

    Nejdřív mi kuře spadlo do vany kde jsem ho 10 minut lovil a skončil celej mokrej Když jsem kuře ulovil (které na to že mělo cca 5 stupnů bylo celkem pohyblivé) tak jsem s ním šel do kuchyně, přičemž jsem zakopl o kocoura a kuře lovil znova. Po té jsem se v receptu dočetl že mám vtírat sůl- činost pro mě poněkud nepříjemná, některé části my připadali povědomé. Na to jsem celé kuře polil olejem a posypal paprikou. Nezapoměl jsem přidad podle svého uvážení hromadu sušeného česneku. Kdsž jsem se vrátil k počítači zjistil jsem že paprika a olej má přijít až nakonec. Vytáhl jsem z ledničky vodku a posipal kuře grilovacím kořením. Ted předehřívám troubu a odhaním divou zvěř od kuřete. Doufám že nežačne hořet. 10/10 would cook again

  • Petr | 28. 12. 2016 11:23

    Až na ty špejle dobré. Nevařím tak jsem to asi nepochopil, ale poté co jsem dal kuře "na špejle" tak ty podklesly v prvních deseti minutách vlivem tepla, až si kuře dřeplo hezky až dolu do vody :-(

  • Marie | 17. 11. 2016 09:07

    Přesně bez kostky másla to není ono

  • pravdomluv | 29. 1. 2016 09:49

    :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • pravdomluv | 29. 1. 2016 09:48

    =-O =-O =-O :-\ :-[ bych neřek

  • Jose Armando | 17. 1. 2016 11:39

    Zrovna teť peču mé první kuře, tak se snad podaří :D a s těma špejlama to je dobrá vychytávka. =-O

  • Lucie | 15. 1. 2016 12:39

    Taky peču kuřata hodinu a čtvrt. Stačí to. I když teď posledně bylo nedopečený, ale proto,že synek otočil knoflíkem na 80 stupňů ;-)

  • Roti | 11. 1. 2016 17:32

    Kure bylo vyborne!! Diky

  • Lojza | 3. 11. 2015 10:20

    Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

  • Lojza | 3. 11. 2015 10:19

    Kuře péct 1 a 1/4 hodiny??? To máte recept od Babicy nebo jste někdo z jeho rodiny?

  • Petr | 3. 11. 2015 09:59

    To si děláte srandu??? To máte gumovou podrážku za 1 a 1/4 hodiny. Pečeme kuře cca 2 a půl hodiny dokud není opravdu měkké. Za tento "recept" by se nestyděl ano Babica...

  • Elly | 16. 10. 2015 14:24

    Skvělé, moc nám chutnalo. :-)

  • Martin M. | 16. 4. 2015 11:58

    vynikající :-)

  • Dana | 23. 1. 2015 09:06

    To nevím co jste pekl, ale kuře se musí za hodinu a čtvrt určitě upéct! Aspoň kuře obvyklé velikosti 1,40 - 1,80 kg...... 8-)

  • Josef | 7. 1. 2015 20:45

    Bylo to nedopečený, veprostřed růžový, určitě péct déle. Dlužíte mi jedno kuře pane.

  • Dagmara | 30. 9. 2014 09:54

    Co je na tomto uvařeném kuřeti tak zajímavého? Nejobyčejnější co může být. Nevěřím, že vaše babička vařila kuře na vodě a nedala na něj ani máslo.

  • doga69 | 13. 9. 2014 12:00

    ted jsem to dodělala tak jdeme to sežrat mnam kuřátko :-) :-) :-) :-)

  • ovoce | 16. 5. 2014 03:07

    No když si chceš to kuře uvařit nebo udusit,tak si tam tu vodu klidně nalej :-D Jinak se tam o polévání výpekem píše. Tak pečení zdar.

  • Kvapi | 4. 4. 2014 16:45

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept, jediné dvě změny byly: 1)olivový olej, protože jiný sem neměla a 2)pod kůži na prsou jsem nacpala trochu bylinkového másla (aby prsa nebyla moc suchá). Ale jinak přesně podle receptu, a musím uznat, že prakticky s jedním politím a okořeněním až na konci, sem měla docela strach. Překvapení bylo, že na pohled úžasné, kůrčička luxusní a chuťově bylo výborné! Takže budu rozhodně opakovat <3

  • Angrešt | 17. 1. 2014 18:17

    Nemá se kuře hnedka zpočátku něčím podlít ? V receptu to není.... :-S

  • Šárka P. | 17. 1. 2014 16:34

    Výborné!! O:-)

  • M | 15. 9. 2013 11:30

    My to takto nabodáváme na plechovku piva :) otevřenou... prostě kuře na pivu :) nasákne tu chuť zevnitř, nejen zvenčí jako při podlévání :) ;)

  • Katka | 20. 3. 2013 13:21

    Vyzkousela jsem bez uspechu. Nedoporucuji ani omylem. :-S

  • Adélka | 25. 11. 2012 10:09

    je to dobrý recept je mi 12 a zvládám to pohoda.Už se těším přeju doubrou chuť miluju kurřřřeeee. <3 <3 <3 ;-) ;-) :-) :-) :-* O:-) <:-) :-)) 8-) :-\ :-P :-D

  • Monika Čechová | 6. 12. 2008 13:34

    Opravdu poctivé pečené kuře, moc nám chutnalo a tento recept jsem dlouho hledala, protože podobně kuře připravovla moje maminka a babička. Vždy bylo křupavoučké a křehoučké a to se díky tomuto receptu povedlo i mně. Děkuji autorovi za recept a zítra si tuto dobrotu znovu dopřejeme. Mńam, mňam.

  • Anna Doležalová | 17. 2. 2007 22:03

    Dobré je také na talíři. Stačí rozkrojit na půl a dát kůží navrch, posolit a nebo jak je kdo zvyklý okořenit. Menší kuře peču tak hodinku. Vtip je v tom, že se kuře během přípravy nesmí podlévat, jinak by talíř praskl.

  • Petr | 17. 2. 2007 12:28

    místo speciálního stojánku stačí použít sklenici od piva. Do sklenice dáme vodu, postavíme do pekáčku a kuře na láhev "nabodneme". Příprava se urychlí a kuře se kůží nedotýká

  • eviku | 8. 8. 2006 15:29

    Děkuji za informaci, jdu pátrat.

  • Pastis Petite | 8. 8. 2006 08:49

    Paní eviku, mám tento stojánke o kterém mluvíte. Mají ho v oddělení domácích potřeb v Kotvě a dokonce jsem ho viděla i v IKEA. Na stránkách www.tescoma.cz by Vám rovněž mohli poradit. Dobrou chuť!

  • eviku | 7. 8. 2006 12:44

    Vzpomínám si, že jsme doma měli takový skladací rošt, kuře se napíchlo na jehlu na stojánku a postavilo se do pekáčku s trochou vody. Ta jehla se dala nastavit do různých poloh, takže se kuře mohlo posupně otáčet. Potírali jsme to směsí oleje s kořením, bylo to opravdu jako grilované a vyníkající. Nevíte někdo,jestli se tahle věc dá někde koupit? Na tenhle recept by to byla ideální pomůcka. Díky, Jano, že jste mi to připomněla!

  • Jana Kutačová | 7. 8. 2006 11:07

    Takhle jsem kuře nikdy nedělala a ani neslyšela o takovém způsobu úpravy,ale rozhodně,pokud nezapomenu tohle vyzkouším.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Kuřecí maso Paprika - sladká Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlá směs na špagety

Rychlá směs na špagety

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

102
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
48
Máslové řízky
Máslové řízky
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Císařský trhanec
Císařský trhanec

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá zelňačka
Poctivá zelňačka
poctivé Míša řezy
poctivé Míša řezy
Poctivé vanilkové krémeše
Poctivé vanilkové krémeše
Podkova - dort
Podkova - dort
Podlistníky
Podlistníky
  • Recepty.cz
  • Poctivé pečené kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact