Namočíme si houby. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dáme vařit do vody. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme nepropláchnuté zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a houby. Přidáme bujón a kmín. Podle chuti dosolíme. Až je vše měkké, asi po 15 min., zahustíme trochou paprikové jíšky - ne moc.
2
Já ji mám vždy hustou, jak se říká, že v ní lžíce stojí. Nepřidávám smetanu, ta to akorát kazí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
rastezz
|30. 10. 2015 19:37
masox??? to si dělate p...l???
fuuujjjj :-$
Veronika
|6. 3. 2015 22:19
Tak takovou prasárnu jako je houbový masox jsem v životě nežrala a nikdy s tím nemíním začínat.Když neumíte vařit bez takových hnojů tak nevařte radši vůbec!!Stačí že lidi mají rakovinu z kouření a ze smogu,ještě abych ji chytla z jídla :-D =-O
jam
|18. 11. 2014 13:17
Do ceho ze pridas cervenou cibulku? Do zasmazky, tvl ctj? WTF? :-$
motynax
|3. 2. 2014 11:17
Je rychlá a výborná. Já jsem přidala ještě do zásmažky červenou cibulku.
Petr
|21. 9. 2013 16:13
Poctivá s buónem, to snad ne!
Když už ji nazvete poctivou tak jedině z vývaru!
maket
|18. 5. 2013 12:42
to vaříte přímo z vody, kde se vařily brambory? :-\ to bych osobně nedělala, kdyby to tak fakt bylo..
mhudy
|2. 3. 2013 07:03
V cesku se da nazvat poctivou uz i polevka z bujonu?! Na Morave urcite ne. Za 5!
Recept se mi opravdu moc líbí. Hned ho půjdu zkusit. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli tam musí být sušené houby. Můžu přidat mražené? Nezkazím tím polévku? Děkuji za odpověď
Nina
|14. 10. 2006 21:22
Super "vianocna kapustnica"!!! Varim ji presne takhle, jenom klobasu varim s bramborama! S tou smetanou davam za pravdu!