• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
Napište svůj komentář k receptu

Pochoutkový losos v majonéze

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pochoutkový losos v majonéze
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks losos celý, mražený
    • 4
      lžíce majonéza
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mraženou rybu necháme v lednici do druhého dne rozmrazit. Pak ji omyjeme, rozevřeme a protože je bez vnitřností, tak jen opatrně vyřízneme kostru a odřízneme ploutve. Rybu podélně rozdělíme na 2 filety a vykostíme. Losos má poměrně málo kostí a jsou dost velké, takže stačí přejíždět bříšky prstů po růžovém mase a když kostičku ucítíme, tak ji vytáhneme, nejlépe pinzetou.
2
Celá příprava ryby a vykostění netrvá déle než 5 minut a to stojí za ten pocit jíst potom rybu bez obav! Vykostěnou rybu položíme na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů. Mírně osolíme a potřeme každou půlku asi 2 lžícemi majolky. Můžeme velmi lehce ochutit lístky čerstvé bazalky nebo šalvěje, ale nemusí být. Troubu vyhřejte na 230-250 °C (velmi nutné) a rybu v takto vyhřáté troubě pečte 9-10 minut. Poté ji vyndejte, nakrájejte na porce a ke každé přidejte proužek citronu.
3
Podávejte s bramborem nebo jen zeleninovým salátem.
4
**Poznámka:** celá ryba váží kolem 1 kg a lze ji koupit v každém supermarketu v ceně od 70-100 Kč za kg. Z tohoto množstí je 6 porcí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lambadario | 21. 6. 2012 16:06

    Skvělý a úžasně rychlý receptík. Děkuji a dávám velkou 1****. Šárka :-)

  • Daniella O. | 12. 10. 2010 16:24

    Proc je tento recept zarazen pod "Drubezim masem"?????

  • Gábina H | 20. 1. 2009 09:11

    Dělala jsem v této úpravě pangase a byl vynkající. Jednotlivé porce jsem před pečením ještě zakápla pomerančovou šťávou. Velká 1!!

  • blanka peterkova | 9. 8. 2008 12:22

    Dnes jsme meli k obedu a bylo to vynikajici, jednoduche a hlavne rychle.

  • bubul bubul | 25. 9. 2007 13:54

    To byla ale dobrota. Nevěřila bych tomu, že je možné, něco tak dobrého dát k večeři na stůl od vyjmutí z lednice za 15 min. Rybu jsem nevykošťovala, ty 3 kostičky jsme vyndali až při jídle.

  • Anonym | 18. 6. 2007 15:33

    :-) heh ja mám na lince půlkilového lososa

  • Helena Štolbová | 11. 5. 2007 11:59

    Tento losos se prodává normálně v mrazícím pultě jako file. Většinou je na štítku název Losos stříbrný.j Je vykuchaný, bez hlavy a váží tak do 1,5 kg. Ten kterého myslíte vy, se prodává u pultu na váhu (na kousky) a je cenově asi 3x dražší. Odborník by asi tvrdil, že losos stříbrný není losos ale pouze lososovitá ryba, ale tady v Čechách je asi zvykem říkat rybě s růžovým masem losos.

  • Jozef T. | 5. 5. 2007 19:49

    Je zaujímavé, ze uvádzate váhu lososa okolo 1 kg. Ja som zatial mensieho nez 2,5 kg este nevidel. Väcsinou je 3- a viac- kilový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Losos Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Pórková polévka s mrkví

Pórková polévka s mrkví

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

100
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Návykové bramborové smaženky
Návykové bramborové…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

Šokující finále Simpsonových: Marge zemře?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact