• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
Napište svůj komentář k receptu

Pochoutkový losos v majonéze

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pochoutkový losos v majonéze
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks losos celý, mražený
    • 4
      lžíce majonéza
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mraženou rybu necháme v lednici do druhého dne rozmrazit. Pak ji omyjeme, rozevřeme a protože je bez vnitřností, tak jen opatrně vyřízneme kostru a odřízneme ploutve. Rybu podélně rozdělíme na 2 filety a vykostíme. Losos má poměrně málo kostí a jsou dost velké, takže stačí přejíždět bříšky prstů po růžovém mase a když kostičku ucítíme, tak ji vytáhneme, nejlépe pinzetou.
2
Celá příprava ryby a vykostění netrvá déle než 5 minut a to stojí za ten pocit jíst potom rybu bez obav! Vykostěnou rybu položíme na plech vyložený pečícím papírem kůží dolů. Mírně osolíme a potřeme každou půlku asi 2 lžícemi majolky. Můžeme velmi lehce ochutit lístky čerstvé bazalky nebo šalvěje, ale nemusí být. Troubu vyhřejte na 230-250 °C (velmi nutné) a rybu v takto vyhřáté troubě pečte 9-10 minut. Poté ji vyndejte, nakrájejte na porce a ke každé přidejte proužek citronu.
3
Podávejte s bramborem nebo jen zeleninovým salátem.
4
**Poznámka:** celá ryba váží kolem 1 kg a lze ji koupit v každém supermarketu v ceně od 70-100 Kč za kg. Z tohoto množstí je 6 porcí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový salát podle ČSN

Pochoutkový salát podle ČSN

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lambadario | 21. 6. 2012 16:06

    Skvělý a úžasně rychlý receptík. Děkuji a dávám velkou 1****. Šárka :-)

  • Daniella O. | 12. 10. 2010 16:24

    Proc je tento recept zarazen pod "Drubezim masem"?????

  • Gábina H | 20. 1. 2009 09:11

    Dělala jsem v této úpravě pangase a byl vynkající. Jednotlivé porce jsem před pečením ještě zakápla pomerančovou šťávou. Velká 1!!

  • blanka peterkova | 9. 8. 2008 12:22

    Dnes jsme meli k obedu a bylo to vynikajici, jednoduche a hlavne rychle.

  • bubul bubul | 25. 9. 2007 13:54

    To byla ale dobrota. Nevěřila bych tomu, že je možné, něco tak dobrého dát k večeři na stůl od vyjmutí z lednice za 15 min. Rybu jsem nevykošťovala, ty 3 kostičky jsme vyndali až při jídle.

  • Anonym | 18. 6. 2007 15:33

    :-) heh ja mám na lince půlkilového lososa

  • Helena Štolbová | 11. 5. 2007 11:59

    Tento losos se prodává normálně v mrazícím pultě jako file. Většinou je na štítku název Losos stříbrný.j Je vykuchaný, bez hlavy a váží tak do 1,5 kg. Ten kterého myslíte vy, se prodává u pultu na váhu (na kousky) a je cenově asi 3x dražší. Odborník by asi tvrdil, že losos stříbrný není losos ale pouze lososovitá ryba, ale tady v Čechách je asi zvykem říkat rybě s růžovým masem losos.

  • Jozef T. | 5. 5. 2007 19:49

    Je zaujímavé, ze uvádzate váhu lososa okolo 1 kg. Ja som zatial mensieho nez 2,5 kg este nevidel. Väcsinou je 3- a viac- kilový.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Losos Majonéza Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

100
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
70
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
51
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Pochoutkový losos v majonéze
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact