ks
vařené brambory
je třeba je uvařit den dopředu a nechat přes noc vychládnout
200
g
šunkový salám
v celku
3
ks
nakládané okurky
1
lžíce
kečup
1
lžíce
hořčice plnotučná
1
lžíce
vegeta
1
lžíce
cukr
spíše menší
drcený kmín
špetka
1
sklenice
majonéza
1
dl
voda
3
lžíce
sterilovaný hrášek
nemusí být nutně
pepř mletý
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Den dopředu si uvaříme v osolené vodě brambory, které poté druhý den nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Uvaříme si vejce natvrdo, oloupeme je a nastrouháme je k bramborám. Stejně tak postrouháme kyselé okurky a šunkový salám. Pokud chceme, můžeme přidat sterilovaný hrášek.
2
Do menšího hrnce dáme cca 1 dl vody, do které dáme kečup, hořčici, kmín, vegetu a cukr - případně ještě lžičku láku z okurek a vše svaříme.
3
Do nastrouhaných surovin zamícháme majonézu, přidáme pepř podle chuti a přidáme postupně mírně vychladlou svařenou směs.
4
Vzhledem k tomu, že různé značky surovin mají různou intenzitu chuti, je třeba rozvařenou směs přidávat s rozvahou, vždy podle chuti. Tím, že přidáváme do směsi vegetu, již většinou není potřeba nijak přisolovat.
5
Tato pomazánka je velmi jemná a výborná na chlebíčky nebo jen tak s pečivem.