• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pochoutka Paní Nadlesní
Napište svůj komentář k receptu

Pochoutka Paní Nadlesní

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pochoutka Paní Nadlesní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1,50
      l voda
    • sůl
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • kmín
    • 1
      brambory
    • sušené houby
    • kysané zelí
    • 1
      lžička olivový olej
    • paprika - sladká
    • cayenský pepř
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,25
      l šlehačka
    • vejce
    • klobása Podle chuti
    • uzené maso Podle chuti
    • slanina Podle chuti
    • 1
      sklenice houby nakládané nebo houby čerstvé
    • fazole z konzervy

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a když začne zlátnout, přidáme mouku a chvilku za stálého míchání smažíme, zalejeme horkou vodou a řádně rozmícháme, přidáme na malé kostičky nakrájený brambor, bobkové listy, nové koření, kmín, sušené houby, čerstvé houby nebo nakládané a vaříme asi 20 minut, pak přidáme fazole z konzervy, překrájené kysané zelí, na plátky nakrájený česnek a šlehačku, ve lžičce oleje rozmícháme sladkou papriku a cayenský pepř nebo papriku pálivou. Už jen prohřejeme. Každému dáme na talíř jedno ztracené vejce a zalijeme polévkou.
2
Ztracené vejce - vaříme vodu osolenou s octem a do vody vkládáme opatrně vyklepnutá vejce a vaříme asi 4 minuty.
3
Kdo má rád masíčko, může si do polévky přidat klobásku, uzené maso nebo rozškvařenou slaninku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia | 4. 11. 2010 14:43

    Polévky

  • Mila Foglova | 17. 1. 2009 23:10

    dekuji pani nebo slecne Martinakove za foto, ja mela takovou radost, kdyz jsem ji videla :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cayenský pepř Česnek Cibule Fazole Hladká mouka Houby Klobása Kmín Kysané zelí Nové koření Olivový olej Paprika - sladká Slanina Šlehačka Sůl Sušené houby Uzené maso Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

220
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
214
Máslové řízky
Máslové řízky
114
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Pohár pro labužníky
Pohár pro labužníky
Pohár red velvet s borůvkami
Pohár red velvet s borůvkami
Poháry s lesním ovocem a slaným karamelem
Poháry s lesním ovocem a slaným…
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový dip k zelenině
Pochoutkový salát podle ČSN
Pochoutkový salát podle ČSN
Pochválené palačinky
Pochválené palačinky
  • Recepty.cz
  • Pochoutka Paní Nadlesní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact