• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
Napište svůj komentář k receptu

Plzeňská růže na bramborách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plzeňská růže na bramborách
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek vepřová kýta
    • 80
      g uzený bůček
    • 0,50
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      ks cibule
    • 100
      g pórek
    • 70
      g mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks klobása šunková obyčejná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička hořčice
    • 80
      g tvrdý sýr nastrouhaný na posypání
    • brambory na 4 porce

Postup přípravy receptu

1
Uzený bůček nakrájíme na kostky a trochu opečeme, pokud je libovější, přidáme olej.
2
Pórek nakrájíme nadrobno, mrkev na tenší kolečka, nebo půlkolečka a vše společně chvíli restujeme, pak přidáme vajíčko, sůl, špetku pepře a necháme srazit, odstavíme.
3
Maso naklepeme a snažíme se, ať vznikne z masa větší kruh, osolíme, opepříme, střed potřeme hořčicí.
4
Doprostřed dáme kopeček náplně. Klobásy na obou koncích 3 hlubšími řezy nařízneme tak, jako jsme zvyklí v létě naříznout na opékání na ohni.
5
Takže, máme je na obou koncích nařízlé, tak klobásu rozdělíme na dvě půlky, řezem postavíme na náplň a maso stáhneme ke klobásce do ranečku tak, aby vyčnívala ven ta nakrojená část. Zhruba polovina klobásky má čouhat ven.
6
Na dno namočeného římského hrnce vložíme brambory, nakrájené na větší kostky a osolené.
7
V bramborách uděláme jamky a vložíme měšce, kolem nich posypeme brambory tvrdým strouhaným sýrem, ale nemusíme.
8
Hrnec vložíme do studené trouby a celková doba přípravy je zhruba 100 minut.
9
Ke konci přípravy víko odkryjeme.
10
Pečením nám měšce "rozkvetou", klobása se rozevře jako u opékání na ohni.
11
Dáváme pozor, ty konečky se rády připalují.
12
Na náplň půjde místo mrkve a pórku použít směs mražené zeleniny. Kdo ji nemusí, tak udělá jinou náplň, např. ze žampiónů nebo nadrobno nakrájených jater, vše spojeno vajíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Chlebová růže s bylinkovým máslem

Pudinkové růže s marmeládou

Pudinkové růže s marmeládou

Kuřecí stehna na bramborách

Kuřecí stehna na bramborách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Prašivková | 4. 5. 2007 10:23

    Zkoušela jsem to o víkendu a všem to moc chutnalo.Hlavně je to vše v jednom hrnci, což jsem ocenila při venkovním stolování.

  • Maruš | 22. 1. 2007 09:37

    Paní Halušková,jsem ráda že Vám chutnalo.Recept jsem kdysi vyčetla v nějakém časopise,dělala jsem v pekáčku,ale v římském hrnci se nemusí tak hlídat a je to jedním vrzem i s přílohou.Tak jsem ho tady vložila,když máme samostatnou kategorii a jednička potěší nejen ve škole :-))

  • Blažena Halušková | 19. 1. 2007 18:24

    Nedalo se nic dělat, musela jsem dát jedničku! A chce to po odkrytí opravdu hlídat ty konečky klobásek. Doporučuji alobalovou "čepičku". Dík za receptík.

  • Blažena Halušková | 18. 1. 2007 17:19

    Tak název zaujal už jenom tím, že obsahuje "plzeňský" a že se to patlá všechno dohromady v římském hrnci, to je druhé plus. Takže je to v troubě (trochu jsem improvizovala), tak dám vědět, jak to dopadlo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Uzené Grilování Vepřové Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hořčice Klobása Mrkev Pepř mletý Pórek Rostlinný olej Sůl Tvrdý sýr Uzený bůček Vejce Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Plněné langoše

Plněné langoše

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Smažený řapíkatý celer

Smažený řapíkatý celer

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
30
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
9
Rychlé kuřecí nudličky
Rychlé kuřecí nudličky

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Smutné přiznání Brzobohaté: Konec přijde v prosinci

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

Exmanžel Bernáškové Merkner: Co se dělo po rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Plzeňská růže na bramborách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact