• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plovdivské po mém
Napište svůj komentář k receptu

Plovdivské po mém

autor: TV92
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plovdivské po mém
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 600
      g vepřová plec
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      ks cibule
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      lžička mletá sladká paprika
    • sůl podle chuti
    • 2
      lžička cukr
    • citronová šťáva podle chuti
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit. Poté přidáme menší kostky vepřové plece či krkovice a z obou stran osmahneme. Posypeme dvěma lžičkami sladké papriky a ještě lehce zasmažíme. Podlijeme vodou (asi 1,5 l), vmícháme rajský protlak a osolíme. V této fázi si jdeme nejlépe sednout ke kávě a časopisu :-), maso se musí dobře uvařit (40 minut až hodinka, podle toho, co použijeme).
2
Když je maso měkké, můžeme ještě trošku dolít vodou, přidáme hrášek*, dosolíme, mírně (!) osladíme a přikápneme citronku. Pokud už nám omáčka chuťově sedí, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Poté necháme ještě 5–10 minut vařit, aby se ztratila chuť mouky.
3
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
4
*Hrášek je u tohoto jídla obvykle součástí přílohy, tedy rýže. Já ho dávám do omáčky a myslím, že se tím vůbec nic nezkazí. Pro mě výborná nenáročná věc, po které vždycky zůstanou prázdné talíře :-). Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plovdivské maso

Plovdivské maso

Risi-Bisi po mém

Risi-Bisi po mém

Mexiko po mém

Mexiko po mém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Mletá sladká paprika Rajský protlak Sterilovaný hrášek Sůl Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka s kapáním

Kuřecí polévka s kapáním

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

567
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
100
Skořicový elixír
Skořicový elixír
89
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
63
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

Astrolog Jiří Kubík exkluzivně o Jiřím Bartoškovi (†78): Horoskop alfa samce!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Pocky
Pocky
  • Recepty.cz
  • Plovdivské po mém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact