• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Napište svůj komentář k receptu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g skopové maso
    • 600
      g rýže
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g sušené meruňky kuragy
    • 30
      g sušené švestky
    • 1
      špetka šafrán nebo kurkuma
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g kaštany

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a zlehka podlejeme vodou, aby se maso dusilo. Asi 5 minut před dovařením přidáme sušené ovoce.
2
Zvlášť připravujeme rýži: rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou.
3
Plov se podává obložený gazmagem, jedná se máslovou křupavou placku a tvoří se následovně: na pánev dáme zbytek másla, které necháme pomalu rozpustit a na něj vylejeme rozšlehaná vejce, ještě do syrových vajec nasypeme zbylou rýži a pečeme, dokud naspodu nevznikne křupavá kůrka.
4
Plov se servíruje takto: doprostřed talíře se dá neobarvená rýže, na to se posype menším množstvím obarvené rýže, poklade se směsí masa s ovocem a navrch se pokladou kousky nalámaného gazmagu.
5
Poznámka: jedná se o Ázerbájdžánské národní jídlo, které je v této zemi velmi uctívané a podává se při slavnostních příležitostech. Vaří se v různých variantách - se sušeným ovocem, s kuřetem, zelenými natěmi, mletým masem a další.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 7. 2. 2007 09:53

    Jedl jsem různé varianty při toulkách po Ťan-Šanu a nedivím se že je toto jídlo uctívané !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kaštany Máslo Pepř mletý Rozinky Rýže Šafrán Skopové maso Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Trojbarevná buchta

Trojbarevná buchta

Jednoduché kokosky

Jednoduché kokosky

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Pórková polévka
Pórková polévka

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Uniklo z famózního galavečeru Pirelli: Střípky ze zákulisí! Mejdan jako u Gatsbyho

Uniklo z famózního galavečeru Pirelli: Střípky ze zákulisí! Mejdan jako u Gatsbyho

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact