• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Napište svůj komentář k receptu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g skopové maso
    • 600
      g rýže
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g sušené meruňky kuragy
    • 30
      g sušené švestky
    • 1
      špetka šafrán nebo kurkuma
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g kaštany

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a zlehka podlejeme vodou, aby se maso dusilo. Asi 5 minut před dovařením přidáme sušené ovoce.
2
Zvlášť připravujeme rýži: rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou.
3
Plov se podává obložený gazmagem, jedná se máslovou křupavou placku a tvoří se následovně: na pánev dáme zbytek másla, které necháme pomalu rozpustit a na něj vylejeme rozšlehaná vejce, ještě do syrových vajec nasypeme zbylou rýži a pečeme, dokud naspodu nevznikne křupavá kůrka.
4
Plov se servíruje takto: doprostřed talíře se dá neobarvená rýže, na to se posype menším množstvím obarvené rýže, poklade se směsí masa s ovocem a navrch se pokladou kousky nalámaného gazmagu.
5
Poznámka: jedná se o Ázerbájdžánské národní jídlo, které je v této zemi velmi uctívané a podává se při slavnostních příležitostech. Vaří se v různých variantách - se sušeným ovocem, s kuřetem, zelenými natěmi, mletým masem a další.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 7. 2. 2007 09:53

    Jedl jsem různé varianty při toulkách po Ťan-Šanu a nedivím se že je toto jídlo uctívané !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kaštany Máslo Pepř mletý Rozinky Rýže Šafrán Skopové maso Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Bloody Mary II.

Bloody Mary II.

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

47
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
44
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
35
Čertovský mls
Čertovský mls
32
Smothie-Kiwi a banán
Smothie-Kiwi a banán
30
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact