• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Napište svůj komentář k receptu

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g skopové maso
    • 600
      g rýže
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 30
      g rozinky
    • 30
      g sušené meruňky kuragy
    • 30
      g sušené švestky
    • 1
      špetka šafrán nebo kurkuma
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g kaštany

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Skopové maso nakrájíme na kousky po 35-40 gramech, opepříme, osolíme a orestujeme s cibulkou a zlehka podlejeme vodou, aby se maso dusilo. Asi 5 minut před dovařením přidáme sušené ovoce.
2
Zvlášť připravujeme rýži: rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou.
3
Plov se podává obložený gazmagem, jedná se máslovou křupavou placku a tvoří se následovně: na pánev dáme zbytek másla, které necháme pomalu rozpustit a na něj vylejeme rozšlehaná vejce, ještě do syrových vajec nasypeme zbylou rýži a pečeme, dokud naspodu nevznikne křupavá kůrka.
4
Plov se servíruje takto: doprostřed talíře se dá neobarvená rýže, na to se posype menším množstvím obarvené rýže, poklade se směsí masa s ovocem a navrch se pokladou kousky nalámaného gazmagu.
5
Poznámka: jedná se o Ázerbájdžánské národní jídlo, které je v této zemi velmi uctívané a podává se při slavnostních příležitostech. Vaří se v různých variantách - se sušeným ovocem, s kuřetem, zelenými natěmi, mletým masem a další.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Ázerbájdžánské kutaby s masem

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

Pilavli kuzu kavurma, jehněčí pilaf

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 7. 2. 2007 09:53

    Jedl jsem různé varianty při toulkách po Ťan-Šanu a nedivím se že je toto jídlo uctívané !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Vaření Ázerbájdžán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kaštany Máslo Pepř mletý Rozinky Rýže Šafrán Skopové maso Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vánoční štola

Vánoční štola

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Obložený rohlíkový koláč

Obložený rohlíkový koláč

Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy

Panenky v parmském kabátku s…

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
51
Americké lívance
Americké lívance
38
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…
15
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plněný zapékaný květák
Plněný zapékaný květák
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
Plundrové těsto
Plundrové těsto
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Plundrový závin s ořechy a čokoládou
  • Recepty.cz
  • Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact