• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Plněný zapékaný květák

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný zapékaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Květák
    • 1
      ks květák
    • 300
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks rohlík nebo žemle
    • 300
      g tvrdý sýr
  • Omáčka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • mléko dle potřeby
    • 100
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák prošpikujeme hranolky sýra. Květák vložíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
2
Podáváme teplý květák, který krájíme jako dort, s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

Zapékaný květák nejen s rajčaty

Zapékaný květák nejen s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katerina83 | 24. 7. 2012 12:33

    děláme to samé akorád tam dáváme šunku :-) a někdy uzený sýr :-)je to moc dobré

  • Marie Šindelová | 23. 4. 2009 19:37

    Terezo,byla to piplačka,ale stálo to za to!Bála jsem se,že se mi květák rozebere ještě než ho dám do trouby,ale povedlo se.Ještě teď funíme blahem.

  • Kuchařka on-line | 21. 3. 2007 11:09

    Prosím již jen komentáře, kdo recept vyzkoušel, jak mu chutnal, čím ho vylepšil atp. Děkuji.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:59

    milá Hedviko,Jaroslavo.asi se dost nudíte,když vás zajímá jen datum zaslání a už to berete kdo dřív.poslala jsem to na požádaní ted,jinak byl zveřejněn už V r 70.kdy nebyla možnost tolik zveřejnovat.snad p.Lada bude taky tak ochotná a rychlá dát i mé reakce a ohradit se na vše.ale na dohady nejsem,jako vy.hlavně,když chutná.M

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:35

    nevím,kdo koho ted více osočuje.jste jak sršni.já to tak nemyslela.recept jsem sem poslala,až ted,nebot jsem byla požádána.jinak funguje z 70ljiž.a tenkrát těch kuchařek a informací,bylo sakra málo i času na to.takže neurol zasílám zpět a díkynevím kdo je víc nad věcí a urážlivý ale nikoho tak neurážím M.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:13

    děkuji,za odezvu Vás všech.nebylo to tak zle myšlené,jak jste to vzali.prostě první reakce,a je vidět,že vás to víc vzalo než mě.a neberu to hned za osočování,jako vy mě napsali.jen se pousmála,

  • Lenka Kristová | 20. 3. 2007 21:20

    Tento recept mi přinesla poslala sousedka v časopise kalendářového typu, do květáku se místo mletého masa dávaly hranolky uzeného masa nebo šunky, jinak stejný postup jako má Terezka, synovi to u nich moc chutnalo, tak recept vyloudil. Takže recepty se předávají a nikdo neřeší, kdo ho dělal dřív. Terezko, nenechte se otrávit.

  • Eli | 20. 3. 2007 13:14

    Tak, a pani Radova ukazkove "setrela" :o) Jestli je to zkusena kucharka, mela by vedet ze nezavisle na sobe mohou lide vymyslet nachlup stejny recept. Kolikrat se mi stane ze si sama vymyslim recept, a pak totez najdu tady na strankach, aniz bych to nekdy predem cetla...

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:58

    Šárka, a ako sa vám išlo ? U nás hlásia snehovú metelicu na zajtra...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:27

    A o tom to je, Zdeňko. To Terezka se mohla při zveřejnění receptu paní Radové nevybíravým způsobem ohradit. Jenomže je velkorysá a nad věcí, což se o druhé straně říct nedá :-))) Navíc si jsou oba recepty pouze podobné...

  • Šárka Tkáčová | 20. 3. 2007 06:23

    Paní Lado Kovářová , díky za to , že jste si dala tu práci a vyhledala , kdy byly recepty přidány.V Terce jsem se opět nezklamala a paní Radové posílám on-line Neurol :-) Rerezko zdravím ze zasněžené Moravy , kde se dnes jela rely letní gumy.

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:56

    No,tak teď by mohla být "šokována" paní Terezka.

  • Kuchařka on-line | 19. 3. 2007 16:05

    Plněný zapékaný květák - přidáno 1.12.2005. Plněný květák mletým masem - přidáno 19.1.2007.

  • Šárka Tkáčová | 19. 3. 2007 13:58

    Prosím,paní Radová , když jste šokovaná z takové blbosti , tak jak potom reagujete na situace mnohem horší , které nám život bohužel přináší? To se potom hroutíte? Recept od Terky má první komentář v r.2005 a Váš v r.2007.Je možné , že recept jste uvedla dříve a zapadl mezi ostatní , to se stává i mi a jiným kuchařinkám. Ale za ty roky , co TERKU ZNÁM , vím , že nemá zapotřebí přivlastňovat si recepty. Prosím paní Ladu , zda by nešlo vygenerovat , kdy paní Radová recept poslala , byť jsem si jistá , že to jsou opravdu malé věci , hlavně když jídlo chutná a je tady pohoda.Ale nemám ráda osočování a nazývání přidání receptu chlubením se cizím peřím.

  • zita matejkova | 19. 3. 2007 13:11

    Terezko,souhlasím s Vámi,kdo to vytiskl a kdy,kdo to vymyslel apod.mě opravdu nezajímá.Mne zajímá jestli je to dobré nebo nikoli.Někdo změní jednu ingredienci a říká tomu nový recept,ale základ je vždy stejný.

  • Tereza Jarčušková | 19. 3. 2007 12:18

    Milá pani Radová, nič som si od vás neprivlastnila, pretože české rádio nikdy nepočúvam. Tento recept mám už hodne dlho a ak by vás zaujímalo odkiaľ, tak zo slovenského týždenníka Život. Názov som nezmenila, pod týmto názvom tam bol uverejnený. Mala by som na vás otázku : Ako viete, že rovnaký nápad nemal aj niekto iný? Aj svetové vynálezy ako telefón a žiarovku vymysleli naraz dvaja od seba nezávislí ľudia ( rovnako aj ďalšie vynálezy ) a je to predsa len náročnejšie ako jedlo. Nielen na tomto webe sú recepty, ktoré boli niekde uverejnené, pretože o tom to varenie je. Nevariť monotónne a stereotypne. A ak ste taká zásadová a presvedčená o výhradne svojom nápade, tak ste si recept mohli nechať patentovať a potom by ste požívali všetky výhody autorského práva. Ďakujem za pekný začiatok týždňa :)))

  • Hedvika | 19. 3. 2007 11:37

    Paní Terezka zde měla recept na 99% jako první.Stačí se podívat na data komentářů.A navíc tento způsob plnění květáku je v mnoha kuchařkách.Takže o autorství a chlubení se cizím peřím bych moc nehovořila. Kdo ví,kdo to vlastně vymyslel?:-) A hlavně ty recepty se docela liší.Vy smažíte v trojobalu a Terezka zapéká s bešamelem v troubě. Což je velký rozdíl. Tak hezké pondělí a nebuďte šokovaná,paní Radová!..:-))))

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:23

    No, já mám dojem, že Terezčin recept je tu delší dobu, paní Radová, ale to by lépe rozsoudila Kuchařka on-line.

  • mil. Radová | 19. 3. 2007 09:01

    tak to jsem šokovaná,nebot plněný květák s mletým,je už léta můj recept a nápad.byl přihlášen i do mnamky a rádia kdysi.akorád jste si pozměnila název a přidala k tomu beš.omáčku a sýr.takže základ plnění,postupu a nápadu jste si přivlastnila.recept je i zde,pod plněný květák s mletým.hodně úspěchů dál s chlubením cizího peří.MR

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 07:04

    Základná biela omáčka. Na oleji opražíte do svetla hladkú múku, zalejete studeným mliekom, za stáleho miešania privediete k varu, osolíte a povaríte na slabom plameni 10 - 15 min. Nesmie byť cítiť v nej múku, keď ochutnáte.

  • Martin Dvořák | 11. 12. 2005 22:57

    co je to ten bešamel? :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Zdravě i chutně Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Květák Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Rostlinný olej Sůl Sýr Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Věnečky

Věnečky

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
26
Jablečný krémový sen - řez
Jablečný krémový sen -…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Lepenice s trhaným uzeným
Lepenice s trhaným uzeným

Zajímavé články

Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
AHA.cz Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Těžké časy Anny Geislerové: S dcerou řeší závislost

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Společnost má na ženy nesplnitelné nároky. Řekněte F®CK IT a buďte konečně taková, jaká chcete

Blesk.cz Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

Bydlení pop-art umělce Rataje: Splnil si dětský sen

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact