• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Plněný zapékaný květák

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný zapékaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Květák
    • 1
      ks květák
    • 300
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks rohlík nebo žemle
    • 300
      g tvrdý sýr
  • Omáčka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • mléko dle potřeby
    • 100
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák prošpikujeme hranolky sýra. Květák vložíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
2
Podáváme teplý květák, který krájíme jako dort, s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

Zapékaný květák nejen s rajčaty

Zapékaný květák nejen s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katerina83 | 24. 7. 2012 12:33

    děláme to samé akorád tam dáváme šunku :-) a někdy uzený sýr :-)je to moc dobré

  • Marie Šindelová | 23. 4. 2009 19:37

    Terezo,byla to piplačka,ale stálo to za to!Bála jsem se,že se mi květák rozebere ještě než ho dám do trouby,ale povedlo se.Ještě teď funíme blahem.

  • Kuchařka on-line | 21. 3. 2007 11:09

    Prosím již jen komentáře, kdo recept vyzkoušel, jak mu chutnal, čím ho vylepšil atp. Děkuji.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:59

    milá Hedviko,Jaroslavo.asi se dost nudíte,když vás zajímá jen datum zaslání a už to berete kdo dřív.poslala jsem to na požádaní ted,jinak byl zveřejněn už V r 70.kdy nebyla možnost tolik zveřejnovat.snad p.Lada bude taky tak ochotná a rychlá dát i mé reakce a ohradit se na vše.ale na dohady nejsem,jako vy.hlavně,když chutná.M

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:35

    nevím,kdo koho ted více osočuje.jste jak sršni.já to tak nemyslela.recept jsem sem poslala,až ted,nebot jsem byla požádána.jinak funguje z 70ljiž.a tenkrát těch kuchařek a informací,bylo sakra málo i času na to.takže neurol zasílám zpět a díkynevím kdo je víc nad věcí a urážlivý ale nikoho tak neurážím M.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:13

    děkuji,za odezvu Vás všech.nebylo to tak zle myšlené,jak jste to vzali.prostě první reakce,a je vidět,že vás to víc vzalo než mě.a neberu to hned za osočování,jako vy mě napsali.jen se pousmála,

  • Lenka Kristová | 20. 3. 2007 21:20

    Tento recept mi přinesla poslala sousedka v časopise kalendářového typu, do květáku se místo mletého masa dávaly hranolky uzeného masa nebo šunky, jinak stejný postup jako má Terezka, synovi to u nich moc chutnalo, tak recept vyloudil. Takže recepty se předávají a nikdo neřeší, kdo ho dělal dřív. Terezko, nenechte se otrávit.

  • Eli | 20. 3. 2007 13:14

    Tak, a pani Radova ukazkove "setrela" :o) Jestli je to zkusena kucharka, mela by vedet ze nezavisle na sobe mohou lide vymyslet nachlup stejny recept. Kolikrat se mi stane ze si sama vymyslim recept, a pak totez najdu tady na strankach, aniz bych to nekdy predem cetla...

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:58

    Šárka, a ako sa vám išlo ? U nás hlásia snehovú metelicu na zajtra...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:27

    A o tom to je, Zdeňko. To Terezka se mohla při zveřejnění receptu paní Radové nevybíravým způsobem ohradit. Jenomže je velkorysá a nad věcí, což se o druhé straně říct nedá :-))) Navíc si jsou oba recepty pouze podobné...

  • Šárka Tkáčová | 20. 3. 2007 06:23

    Paní Lado Kovářová , díky za to , že jste si dala tu práci a vyhledala , kdy byly recepty přidány.V Terce jsem se opět nezklamala a paní Radové posílám on-line Neurol :-) Rerezko zdravím ze zasněžené Moravy , kde se dnes jela rely letní gumy.

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:56

    No,tak teď by mohla být "šokována" paní Terezka.

  • Kuchařka on-line | 19. 3. 2007 16:05

    Plněný zapékaný květák - přidáno 1.12.2005. Plněný květák mletým masem - přidáno 19.1.2007.

  • Šárka Tkáčová | 19. 3. 2007 13:58

    Prosím,paní Radová , když jste šokovaná z takové blbosti , tak jak potom reagujete na situace mnohem horší , které nám život bohužel přináší? To se potom hroutíte? Recept od Terky má první komentář v r.2005 a Váš v r.2007.Je možné , že recept jste uvedla dříve a zapadl mezi ostatní , to se stává i mi a jiným kuchařinkám. Ale za ty roky , co TERKU ZNÁM , vím , že nemá zapotřebí přivlastňovat si recepty. Prosím paní Ladu , zda by nešlo vygenerovat , kdy paní Radová recept poslala , byť jsem si jistá , že to jsou opravdu malé věci , hlavně když jídlo chutná a je tady pohoda.Ale nemám ráda osočování a nazývání přidání receptu chlubením se cizím peřím.

  • zita matejkova | 19. 3. 2007 13:11

    Terezko,souhlasím s Vámi,kdo to vytiskl a kdy,kdo to vymyslel apod.mě opravdu nezajímá.Mne zajímá jestli je to dobré nebo nikoli.Někdo změní jednu ingredienci a říká tomu nový recept,ale základ je vždy stejný.

  • Tereza Jarčušková | 19. 3. 2007 12:18

    Milá pani Radová, nič som si od vás neprivlastnila, pretože české rádio nikdy nepočúvam. Tento recept mám už hodne dlho a ak by vás zaujímalo odkiaľ, tak zo slovenského týždenníka Život. Názov som nezmenila, pod týmto názvom tam bol uverejnený. Mala by som na vás otázku : Ako viete, že rovnaký nápad nemal aj niekto iný? Aj svetové vynálezy ako telefón a žiarovku vymysleli naraz dvaja od seba nezávislí ľudia ( rovnako aj ďalšie vynálezy ) a je to predsa len náročnejšie ako jedlo. Nielen na tomto webe sú recepty, ktoré boli niekde uverejnené, pretože o tom to varenie je. Nevariť monotónne a stereotypne. A ak ste taká zásadová a presvedčená o výhradne svojom nápade, tak ste si recept mohli nechať patentovať a potom by ste požívali všetky výhody autorského práva. Ďakujem za pekný začiatok týždňa :)))

  • Hedvika | 19. 3. 2007 11:37

    Paní Terezka zde měla recept na 99% jako první.Stačí se podívat na data komentářů.A navíc tento způsob plnění květáku je v mnoha kuchařkách.Takže o autorství a chlubení se cizím peřím bych moc nehovořila. Kdo ví,kdo to vlastně vymyslel?:-) A hlavně ty recepty se docela liší.Vy smažíte v trojobalu a Terezka zapéká s bešamelem v troubě. Což je velký rozdíl. Tak hezké pondělí a nebuďte šokovaná,paní Radová!..:-))))

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:23

    No, já mám dojem, že Terezčin recept je tu delší dobu, paní Radová, ale to by lépe rozsoudila Kuchařka on-line.

  • mil. Radová | 19. 3. 2007 09:01

    tak to jsem šokovaná,nebot plněný květák s mletým,je už léta můj recept a nápad.byl přihlášen i do mnamky a rádia kdysi.akorád jste si pozměnila název a přidala k tomu beš.omáčku a sýr.takže základ plnění,postupu a nápadu jste si přivlastnila.recept je i zde,pod plněný květák s mletým.hodně úspěchů dál s chlubením cizího peří.MR

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 07:04

    Základná biela omáčka. Na oleji opražíte do svetla hladkú múku, zalejete studeným mliekom, za stáleho miešania privediete k varu, osolíte a povaríte na slabom plameni 10 - 15 min. Nesmie byť cítiť v nej múku, keď ochutnáte.

  • Martin Dvořák | 11. 12. 2005 22:57

    co je to ten bešamel? :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Zdravě i chutně Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Květák Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Rostlinný olej Sůl Sýr Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Těstoviny s  paprikou, ricottou a šalvějí

Těstoviny s paprikou, ricottou a…

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Cuketová žemlovka (nádivka)

Cuketová žemlovka (nádivka)

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

77
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact