• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Plněný zapékaný květák

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný zapékaný květák
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Květák
    • 1
      ks květák
    • 300
      g mleté maso
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks rohlík nebo žemle
    • 300
      g tvrdý sýr
  • Omáčka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • mléko dle potřeby
    • 100
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Celý květák uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Necháme odkapat. Maso smícháme s vejcem, namočenou a vymačkanou žemlí nebo rohlíkem, osolíme, opepříme. Květák otočíme spodem nahoru a do mezer natlačíme maso. Tvrdý sýr nakrájíme na hranolky a z vrchní strany květák prošpikujeme hranolky sýra. Květák vložíme do vymazaného pekáče. Z oleje, mouky a mléka uvaříme bešamel, osolíme, okořeníme bílým pepřem a vmícháme sýr. Omáčkou přelijeme květák a dáme do trouby pomalu péct, aby se maso propeklo.
2
Podáváme teplý květák, který krájíme jako dort, s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékaný květák s bešamelem

Zapékaný květák s bešamelem

Květák v semolinových těstovinách - zapékaný

Květák v semolinových těstovinách -…

Zapékaný květák nejen s rajčaty

Zapékaný květák nejen s rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katerina83 | 24. 7. 2012 12:33

    děláme to samé akorád tam dáváme šunku :-) a někdy uzený sýr :-)je to moc dobré

  • Marie Šindelová | 23. 4. 2009 19:37

    Terezo,byla to piplačka,ale stálo to za to!Bála jsem se,že se mi květák rozebere ještě než ho dám do trouby,ale povedlo se.Ještě teď funíme blahem.

  • Kuchařka on-line | 21. 3. 2007 11:09

    Prosím již jen komentáře, kdo recept vyzkoušel, jak mu chutnal, čím ho vylepšil atp. Děkuji.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:59

    milá Hedviko,Jaroslavo.asi se dost nudíte,když vás zajímá jen datum zaslání a už to berete kdo dřív.poslala jsem to na požádaní ted,jinak byl zveřejněn už V r 70.kdy nebyla možnost tolik zveřejnovat.snad p.Lada bude taky tak ochotná a rychlá dát i mé reakce a ohradit se na vše.ale na dohady nejsem,jako vy.hlavně,když chutná.M

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:35

    nevím,kdo koho ted více osočuje.jste jak sršni.já to tak nemyslela.recept jsem sem poslala,až ted,nebot jsem byla požádána.jinak funguje z 70ljiž.a tenkrát těch kuchařek a informací,bylo sakra málo i času na to.takže neurol zasílám zpět a díkynevím kdo je víc nad věcí a urážlivý ale nikoho tak neurážím M.

  • mil. Radová | 21. 3. 2007 10:13

    děkuji,za odezvu Vás všech.nebylo to tak zle myšlené,jak jste to vzali.prostě první reakce,a je vidět,že vás to víc vzalo než mě.a neberu to hned za osočování,jako vy mě napsali.jen se pousmála,

  • Lenka Kristová | 20. 3. 2007 21:20

    Tento recept mi přinesla poslala sousedka v časopise kalendářového typu, do květáku se místo mletého masa dávaly hranolky uzeného masa nebo šunky, jinak stejný postup jako má Terezka, synovi to u nich moc chutnalo, tak recept vyloudil. Takže recepty se předávají a nikdo neřeší, kdo ho dělal dřív. Terezko, nenechte se otrávit.

  • Eli | 20. 3. 2007 13:14

    Tak, a pani Radova ukazkove "setrela" :o) Jestli je to zkusena kucharka, mela by vedet ze nezavisle na sobe mohou lide vymyslet nachlup stejny recept. Kolikrat se mi stane ze si sama vymyslim recept, a pak totez najdu tady na strankach, aniz bych to nekdy predem cetla...

  • Tereza Jarčušková | 20. 3. 2007 11:58

    Šárka, a ako sa vám išlo ? U nás hlásia snehovú metelicu na zajtra...

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:27

    A o tom to je, Zdeňko. To Terezka se mohla při zveřejnění receptu paní Radové nevybíravým způsobem ohradit. Jenomže je velkorysá a nad věcí, což se o druhé straně říct nedá :-))) Navíc si jsou oba recepty pouze podobné...

  • Šárka Tkáčová | 20. 3. 2007 06:23

    Paní Lado Kovářová , díky za to , že jste si dala tu práci a vyhledala , kdy byly recepty přidány.V Terce jsem se opět nezklamala a paní Radové posílám on-line Neurol :-) Rerezko zdravím ze zasněžené Moravy , kde se dnes jela rely letní gumy.

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:56

    No,tak teď by mohla být "šokována" paní Terezka.

  • Kuchařka on-line | 19. 3. 2007 16:05

    Plněný zapékaný květák - přidáno 1.12.2005. Plněný květák mletým masem - přidáno 19.1.2007.

  • Šárka Tkáčová | 19. 3. 2007 13:58

    Prosím,paní Radová , když jste šokovaná z takové blbosti , tak jak potom reagujete na situace mnohem horší , které nám život bohužel přináší? To se potom hroutíte? Recept od Terky má první komentář v r.2005 a Váš v r.2007.Je možné , že recept jste uvedla dříve a zapadl mezi ostatní , to se stává i mi a jiným kuchařinkám. Ale za ty roky , co TERKU ZNÁM , vím , že nemá zapotřebí přivlastňovat si recepty. Prosím paní Ladu , zda by nešlo vygenerovat , kdy paní Radová recept poslala , byť jsem si jistá , že to jsou opravdu malé věci , hlavně když jídlo chutná a je tady pohoda.Ale nemám ráda osočování a nazývání přidání receptu chlubením se cizím peřím.

  • zita matejkova | 19. 3. 2007 13:11

    Terezko,souhlasím s Vámi,kdo to vytiskl a kdy,kdo to vymyslel apod.mě opravdu nezajímá.Mne zajímá jestli je to dobré nebo nikoli.Někdo změní jednu ingredienci a říká tomu nový recept,ale základ je vždy stejný.

  • Tereza Jarčušková | 19. 3. 2007 12:18

    Milá pani Radová, nič som si od vás neprivlastnila, pretože české rádio nikdy nepočúvam. Tento recept mám už hodne dlho a ak by vás zaujímalo odkiaľ, tak zo slovenského týždenníka Život. Názov som nezmenila, pod týmto názvom tam bol uverejnený. Mala by som na vás otázku : Ako viete, že rovnaký nápad nemal aj niekto iný? Aj svetové vynálezy ako telefón a žiarovku vymysleli naraz dvaja od seba nezávislí ľudia ( rovnako aj ďalšie vynálezy ) a je to predsa len náročnejšie ako jedlo. Nielen na tomto webe sú recepty, ktoré boli niekde uverejnené, pretože o tom to varenie je. Nevariť monotónne a stereotypne. A ak ste taká zásadová a presvedčená o výhradne svojom nápade, tak ste si recept mohli nechať patentovať a potom by ste požívali všetky výhody autorského práva. Ďakujem za pekný začiatok týždňa :)))

  • Hedvika | 19. 3. 2007 11:37

    Paní Terezka zde měla recept na 99% jako první.Stačí se podívat na data komentářů.A navíc tento způsob plnění květáku je v mnoha kuchařkách.Takže o autorství a chlubení se cizím peřím bych moc nehovořila. Kdo ví,kdo to vlastně vymyslel?:-) A hlavně ty recepty se docela liší.Vy smažíte v trojobalu a Terezka zapéká s bešamelem v troubě. Což je velký rozdíl. Tak hezké pondělí a nebuďte šokovaná,paní Radová!..:-))))

  • Jaroslava Oumarová | 19. 3. 2007 10:23

    No, já mám dojem, že Terezčin recept je tu delší dobu, paní Radová, ale to by lépe rozsoudila Kuchařka on-line.

  • mil. Radová | 19. 3. 2007 09:01

    tak to jsem šokovaná,nebot plněný květák s mletým,je už léta můj recept a nápad.byl přihlášen i do mnamky a rádia kdysi.akorád jste si pozměnila název a přidala k tomu beš.omáčku a sýr.takže základ plnění,postupu a nápadu jste si přivlastnila.recept je i zde,pod plněný květák s mletým.hodně úspěchů dál s chlubením cizího peří.MR

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2005 07:04

    Základná biela omáčka. Na oleji opražíte do svetla hladkú múku, zalejete studeným mliekom, za stáleho miešania privediete k varu, osolíte a povaríte na slabom plameni 10 - 15 min. Nesmie byť cítiť v nej múku, keď ochutnáte.

  • Martin Dvořák | 11. 12. 2005 22:57

    co je to ten bešamel? :))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Zdravě i chutně Mleté Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Květák Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Rostlinný olej Sůl Sýr Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Mražená káva

Mražená káva

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

148
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
74
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
56
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

Bernášková po krachu manželství: Nesmutní a už začala »lovit«?!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový bůček
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo
Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…
Plovdivské po mém
Plovdivské po mém
  • Recepty.cz
  • Plněný zapékaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact