Bůček omyjeme a špičatým ostrým nožem v něm uděláme kapsu.
2
Žloutky rozšleháme v mléce a osolíme. Do této směsi dáme zvlhčit housky nakrájené na kostičky a přimícháme změklé máslo, muškátový květ a nasekanou petrželku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do nádivky.
3
Připravený bůček naplníme nádivkou asi do tří čtvrtin a kapsu uzavřeme špejlí nebo zašijeme režnou nití. Potom maso osolíme, okmínujeme a vložíme do vymazaného pekáče.
4
Podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 220 °C/plyn stupeň 4) asi 90 minut. Během pečení maso podléváme a poléváme. Asi po hodině pečení maso obrátíme, vrchní kůžičku nakrájíme na čtverce a přelijeme výpekem. Pekáč už nezakrýváme a při stejné teplotě dopečeme.
5
Plněný bůček nakrájíme na porce a ozdobíme listy hlávkového salátu.
6
Podáváme teplý s bramborovou kaší nebo studený s chlebem.