Z 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 vejce, špetky soli vypracujeme těsto, necháme 2 hodiny v chladu odležet. Z tvrdého papíru vystřihneme 33 cm vysoký, v základně 27 široký vánoční stromek. Těsto vyválíme a vykrojíme 2 stromky, každý zvlášť upečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 190 °C.
2
Ze zbytku vyváleného těsta vykrojíme asi 10 kousků malinkých ozdobiček a také upečeme. Upečené stromky slepujeme pudinkovým krémem. Uvaříme pudink z 2,5 dl mléka, 1/2 pudinkového prášku, 1 lžíce cukru.
3
Do vychladlého vmícháme tuhý sníh ze 2 bílků a 2 lžic krupicového cukru. Povrch stromku potřeme zahřátou marmeládou, hustě posypeme strouhaným kokosem, drobné ozdobičky potřeme čokoládou, různě ozdobíme a marmeládou přilepíme na stromek.