Podélně rozkrojené pity dáme asi na 30 sekund rozpéct do mikrovlné trouby (v klasické rozpékáme o chvilku déle, ale pozor, aby chléb příliš neoschl).
2
Potřeme je uvnitř slabou vrstvou másla, na ni položíme oprané listy salátu, sýr, šunku, kolečka rajčat, papriky a cibule. Máme-li více času, můžeme jako náplň použít rozpečené půlky osolených a opepřených rajčat a pepřem či paprikou a česnekem ochucené šištičky z mletého masa, které mohou nahradit tradiční arabský kebab.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|4. 11. 2006 10:30
I Love PITA vod Georgiose...z Korfu:-)
Jaroslava Oumarová
|28. 10. 2006 21:25
Jano, já pita chleby kupuju v Bille. Asi by šly i upéct doma, ale ještě jsem to nezkusila.
Jana
|28. 10. 2006 10:56
Napište mi jak pita chleba děláte. Zda z pšenič.mouky hladké nebo z celozrnne,žitné atd. Díky.
Pavlína Svitáková
|13. 3. 2006 10:47
p.Jaroslavo.To je bezva nápad s tím topinkovačem.Zkusím.
Jaroslava Oumarová
|13. 3. 2006 10:39
Mně se osvědčil opékač topinek, takový ten vyskakovací. Dám půlky pity a vyskočí křupavoučká dobrůtka:-))Špičkou nože odehnu kapsu. Plním čímkoliv, výborně se zužitkují zbytky zeleniny, salámů i sýrů. Vyzkoušejte:-)
nikita
|12. 3. 2006 17:01
Pita chléb dáme na přímo na oheň na cca 5 sekund z každé strany.