• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Plněný perník
Napište svůj komentář k receptu

Plněný perník

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • švestková povidla
    • zavařenina
    • ořechy
    • hnědý rum
    • fíky sekané
  • Na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný perník od babičky

Plněný perník od babičky

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 29. 11. 2011 09:49

    Já ten recept sice neznám, ale vzhledem k tomu, že by do těsta mělo přijít 200 g cukru, tak si nemyslím, že zrovna med v receptu chybí.Možná bych jím nahradila část cukru.Spíš bych se bála, jestli 2 vejce spojí tolik sypkých přísad...nevím, nezkoušela jsem.

  • anezkat | 29. 11. 2011 00:55

    Mám dojem, že tento recept není úplný, že v něm chybí nějaké ingredience, med určitě. Moc prosím, kdo má tento recept, zda by ho mohl doplnit. Chci ho upéct na vánoce.Moc děkuji.

  • Marcela Burešová | 29. 11. 2006 11:55

    Hmmm. Děláme tento recept jako paní Ivona. Vypadá to moc hezky a mezi ostatním cukrovím zajímavě.

  • Ivona | 2. 11. 2006 10:59

    Tento perník peču již mnoho let a vždy má obrovský úspěch. Já nedělám pláty, ale těsto si rozdělím na 4 díly, ze kterých udělám váleček a ten pak vyválím jako na závin. Délka tak na plech a šířka tak 6 cm. Na vyválené dám náplň na daší strany přitisknu k sobě.Tudíž na plech se mi vejdou 4 " záviny" vedla sebe, potřu vajíčkem a peču. Vychladné krájím na malé chlebíčky, tak jako závin, ale v menším. Do vánočního cukroví i pěkný tvar.

  • Jana Tomčíková | 7. 10. 2006 14:58

    Ivano, mám velký plech se zvýšeným okrajem o vnějších rozměrech 32x41,5 cm a v tom jsem perník pekla,snad je to tak správně.Jenom jsem nedávala fíky, nemáme je moc rádi.

  • Ivana Kašparovská | 4. 10. 2006 10:28

    Ráda bych o víkendu tento perník vyzkoušela. Množství je na větší a nebo menší plech? Děkuji za odpověď.

  • Jana Tomčíková | 20. 8. 2006 13:28

    Vidím, že paní Zdena má s tímto perníkem stejné úmysly jako já, taky ho míním připravit o Vánocích.Politý čokoládou, posypaný nasekanými vlašskými ořechy a nakrájený na malé kousíčky se bude na stole skvěle vyjímat.

  • Zdena z JM | 17. 8. 2006 07:59

    Pekla jsem už podruhé.Tentokrát jsem nakrájela na malé kostky,celé jsem je polila čokoládou a ozdobila mandlí.Bylo to moc dobré a hezké.Bude to výborné vánoční cukroví.

  • Zdena z JM | 9. 3. 2006 06:28

    Konečně jsem vyzkoušela tento recept a dávám velkou 1.Na náplň jsem použile jen povidla (400 g)bez marmelády.Přidala jsem datle od vánoc, hrst nasekaných ořechů a rum. Chutnal celé rodině i návštěvě.

  • Sylva | 7. 3. 2006 10:54

    V neděli jsem udělala těsto a včera upekla. Provoněla jsem celý byt. Jen příště udělám větší dávku těsta a do náplně dám jen povidla.

  • emča | 5. 3. 2006 12:03

    Jano, to je divné, mě se zdál dost vysoký, nápln je taková podle toho co se do ní dá, je jasné, že fíky lezou do zubu a někdo je nemusí, dávejte tam ingredience, které máte rádi, švestková povidla do zubů určitě nelezou, dávám domácí a ty jsou vynikající

  • Jana Povolná | 5. 3. 2006 00:55

    tak jsem to vyzkoušela (dokonce jsem vydržela i čekat),ale výsledek nás moc nenadchnul....přestože jsem dala cukru jen 100g ,bylo to neuvěřitelně sladké.....perník je slabý a náplň leze do zubů....manžel brblal a já přemýšlím,jestli jsem přeci jen někde neudělala chybu....... :-(

  • Jana Povolná | 3. 3. 2006 12:32

    jak moc důležité je to odpočinutí těsta?Strašně nerada čekám a co by se stalo,kdybych těsto nenechala odpočinout vůbec ,nebo jen 5-6 hodin?

  • Aja | 1. 3. 2006 12:19

    Zdeno z VM, vydrží mi klidně i týden neoschlý, nechávám ho rozkrájený na plechu, přikryju alobalem a před podáváním jen odebírám jednotlivé porce

  • Jana Tomčíková | 1. 3. 2006 09:07

    Perník byl výborný hned,není třeba nechat uležet. Je ale pravda že každý další den se mi zdál ještě lepší.Pekla jsem ho v neděli a dnes(ve středu)děti snědly poslední kousky a nebyl vůbec oschlý ani ztvrdlý.

  • Zdena z JM | 1. 3. 2006 06:20

    Ví někdo,jak dlouho vydrží tento perník aniž by ztvrdnul nebo oschnul?Je dobrý hned a nebo je potřeba,aby se naležel?

  • Aja | 28. 2. 2006 11:15

    Také nedeávám moc vysokou vrstvu náplně a přidávám všechno co mám doma - mandle, ořechy, sušené ovoce je vynikající. Když se dá do náplně ke švestkovým povidlům jen několik lžic rybízové zavařeniny pokantní, tak je sladký tak akorát, výborný recept, zavoní celý byt, děti se po něm mohou utlouct

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:06

    Zapomněla jsem uvést, že vynikající jsou v té náplni ty sekané ořechy, dala jsem asi 100 g.

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:05

    Perník byl chuťově vynikající!Dávám za jedna.Jenom bych nedávala velkou vrstvu náplně, já jsem dala zbytečně moc(náplň jsem míchala v poměru 1:1,povidla-3/4 obsahu velkého kelímku=440g + 3/4 obsahu velké marmelády=440 g+trocha rumu.Byl pak opravdu moc sladký, jak píše paní Jana.Dětem i tak moc chutnal.

  • Jana | 27. 2. 2006 16:38

    Včera jsem zkoušela, kolik dáváte prosím povidel s marmeládou? Bylo to strašlivě sladký. Ještě jsem to polila citronovou polevou, což bylo ještě horší. Díky.

  • E. | 22. 2. 2006 23:53

    Dělám moc ráda, dnes jsem místo fíků přidala datle a sušené jahody, mňamka

  • Marti | 20. 2. 2006 16:04

    super, vcera jsem to delala i tady v USA, jenom prasek do perniku jsem mela z Cech a snedli jsme to raz na raz a to jsme doma jenom tri. Toho cukru jsem nedala tolik asi jenom 120 g a 75 g medu. Te naplne je asi lepsi tam dat trochu vice, protoze jinak se mi to zda trosku sussi. Hodne mi to pripominalo pernik z obchodu a ten jsem mela moc rada. Skvele pochutnanicko.

  • Anonym | 15. 2. 2006 18:18

    Fakt skvělé, ubrala jsem trochu cukru a už ho dělám počtvrté. Poprvé jsem krájela malinkaté čtverečky a dávala je ozdobené polevou z kaštanů a půlkou ořechu mezi vánoční cukroví a teď dělám snad každý druhý týden jako normální řezy a do povidel a marmelády přidávám všechno co mám zrovna doma po ruce - různé zbylé sušené ovoce, ,okapanou kompotovanou dýni, ořechy, mandle, datle, kešu atd. Uvažuji o tom, že vyzkouším s ořechovou nádivkou.

  • Dájen * | 15. 2. 2006 17:31

    Hodně jsem se bála a dokonce jsem to jednou vzdala, protože recept s takovým množstvím cukru a ještě med to je o strach. Kdo se bojí nesmí do lesa... ale povedlo se a je to skvělé! Dávem právem za 1!

  • Luba | 19. 9. 2005 19:02

    Skvělé!!!

  • Alina | 5. 1. 2005 18:17

    Pekla jsem ho cca 35 minut na 180 stupňů, byl krásně zbarvený a moc dobrý! Budu dělat i přes rok nejen na Vánoce

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 16:17

    Vyborne. Jen mi trosku chybela informace o tom, jak dlouho se pece. Ja to pekla asi 45 minut, ale uz po pul hodine jsem mela pocit, ze bych to asi mohla vytahnout. Uspech byl veliky, ale stejne by me zajimalo, jak dlouho se ma spravne pect.

  • Cholieriová | 17. 12. 2004 18:24

    Jako vánoční cukroví trochu neobvyklé, ale určitě ho zařadím do svého repertoáru i příští Vánoce. Moc nám chutná, musím schovat, aby se celý nesnědl

  • Alis | 17. 12. 2004 18:23

    Vynikající!!

  • Míla Kořínková | 15. 12. 2004 12:09

    Včera jsem perník upekla, na potření jsem měla už jen bílek, ale i tak má krásnou zlatohnědou barvu.Do náplně jsem zapomněla dát rum,ale i bez něj perník nádherně provoněl byt ..při ukládání do krabice jsme snědli zbylé odkrojky a je to taková dobrota, že dnes zadělávám na další !! Moc dobré, doporučuji !!!

  • Dostálová | 9. 11. 2004 22:10

    Vynikající. Povrch potřu čokoládovou polevou a zdobím mandlemi a pak krájím na čtverečky. Někdy také zdobím sušeným ovocem jednotlivé řezy. Polevy střídám někdy dávám i rumovou. Doporučuji všem, náplň lahodná

  • Stáňa Nová | 6. 11. 2004 16:19

    Vynikající může se krájet na větší řezy během roku , ale i na malé kostičky do vánočního cukroví. Loni se mi moc osvědčilo a kolegyně se divily, kde jsem vzala tak neobvyklý vánoční recept. Samozřejmě jsem ho dala dál, tak kolegyně letos také vyzkouší

  • Alice | 15. 8. 2004 19:42

    Vynikající!!!!!! Budu snad dělat i na Vánoce jako slavnostní pečivo. Doporučuji všem, kteří milují perník, jako naše rodina. Je to jiné než litý perník, ale chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fíky Hladká mouka Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Švestková povidla Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Těstoviny brokolice ham a mňam

Těstoviny brokolice ham a mňam

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

85
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
54
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Plněný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact