• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněný perník
Napište svůj komentář k receptu

Plněný perník

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • švestková povidla
    • zavařenina
    • ořechy
    • hnědý rum
    • fíky sekané
  • Na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný perník od babičky

Plněný perník od babičky

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 29. 11. 2011 09:49

    Já ten recept sice neznám, ale vzhledem k tomu, že by do těsta mělo přijít 200 g cukru, tak si nemyslím, že zrovna med v receptu chybí.Možná bych jím nahradila část cukru.Spíš bych se bála, jestli 2 vejce spojí tolik sypkých přísad...nevím, nezkoušela jsem.

  • anezkat | 29. 11. 2011 00:55

    Mám dojem, že tento recept není úplný, že v něm chybí nějaké ingredience, med určitě. Moc prosím, kdo má tento recept, zda by ho mohl doplnit. Chci ho upéct na vánoce.Moc děkuji.

  • Marcela Burešová | 29. 11. 2006 11:55

    Hmmm. Děláme tento recept jako paní Ivona. Vypadá to moc hezky a mezi ostatním cukrovím zajímavě.

  • Ivona | 2. 11. 2006 10:59

    Tento perník peču již mnoho let a vždy má obrovský úspěch. Já nedělám pláty, ale těsto si rozdělím na 4 díly, ze kterých udělám váleček a ten pak vyválím jako na závin. Délka tak na plech a šířka tak 6 cm. Na vyválené dám náplň na daší strany přitisknu k sobě.Tudíž na plech se mi vejdou 4 " záviny" vedla sebe, potřu vajíčkem a peču. Vychladné krájím na malé chlebíčky, tak jako závin, ale v menším. Do vánočního cukroví i pěkný tvar.

  • Jana Tomčíková | 7. 10. 2006 14:58

    Ivano, mám velký plech se zvýšeným okrajem o vnějších rozměrech 32x41,5 cm a v tom jsem perník pekla,snad je to tak správně.Jenom jsem nedávala fíky, nemáme je moc rádi.

  • Ivana Kašparovská | 4. 10. 2006 10:28

    Ráda bych o víkendu tento perník vyzkoušela. Množství je na větší a nebo menší plech? Děkuji za odpověď.

  • Jana Tomčíková | 20. 8. 2006 13:28

    Vidím, že paní Zdena má s tímto perníkem stejné úmysly jako já, taky ho míním připravit o Vánocích.Politý čokoládou, posypaný nasekanými vlašskými ořechy a nakrájený na malé kousíčky se bude na stole skvěle vyjímat.

  • Zdena z JM | 17. 8. 2006 07:59

    Pekla jsem už podruhé.Tentokrát jsem nakrájela na malé kostky,celé jsem je polila čokoládou a ozdobila mandlí.Bylo to moc dobré a hezké.Bude to výborné vánoční cukroví.

  • Zdena z JM | 9. 3. 2006 06:28

    Konečně jsem vyzkoušela tento recept a dávám velkou 1.Na náplň jsem použile jen povidla (400 g)bez marmelády.Přidala jsem datle od vánoc, hrst nasekaných ořechů a rum. Chutnal celé rodině i návštěvě.

  • Sylva | 7. 3. 2006 10:54

    V neděli jsem udělala těsto a včera upekla. Provoněla jsem celý byt. Jen příště udělám větší dávku těsta a do náplně dám jen povidla.

  • emča | 5. 3. 2006 12:03

    Jano, to je divné, mě se zdál dost vysoký, nápln je taková podle toho co se do ní dá, je jasné, že fíky lezou do zubu a někdo je nemusí, dávejte tam ingredience, které máte rádi, švestková povidla do zubů určitě nelezou, dávám domácí a ty jsou vynikající

  • Jana Povolná | 5. 3. 2006 00:55

    tak jsem to vyzkoušela (dokonce jsem vydržela i čekat),ale výsledek nás moc nenadchnul....přestože jsem dala cukru jen 100g ,bylo to neuvěřitelně sladké.....perník je slabý a náplň leze do zubů....manžel brblal a já přemýšlím,jestli jsem přeci jen někde neudělala chybu....... :-(

  • Jana Povolná | 3. 3. 2006 12:32

    jak moc důležité je to odpočinutí těsta?Strašně nerada čekám a co by se stalo,kdybych těsto nenechala odpočinout vůbec ,nebo jen 5-6 hodin?

  • Aja | 1. 3. 2006 12:19

    Zdeno z VM, vydrží mi klidně i týden neoschlý, nechávám ho rozkrájený na plechu, přikryju alobalem a před podáváním jen odebírám jednotlivé porce

  • Jana Tomčíková | 1. 3. 2006 09:07

    Perník byl výborný hned,není třeba nechat uležet. Je ale pravda že každý další den se mi zdál ještě lepší.Pekla jsem ho v neděli a dnes(ve středu)děti snědly poslední kousky a nebyl vůbec oschlý ani ztvrdlý.

  • Zdena z JM | 1. 3. 2006 06:20

    Ví někdo,jak dlouho vydrží tento perník aniž by ztvrdnul nebo oschnul?Je dobrý hned a nebo je potřeba,aby se naležel?

  • Aja | 28. 2. 2006 11:15

    Také nedeávám moc vysokou vrstvu náplně a přidávám všechno co mám doma - mandle, ořechy, sušené ovoce je vynikající. Když se dá do náplně ke švestkovým povidlům jen několik lžic rybízové zavařeniny pokantní, tak je sladký tak akorát, výborný recept, zavoní celý byt, děti se po něm mohou utlouct

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:06

    Zapomněla jsem uvést, že vynikající jsou v té náplni ty sekané ořechy, dala jsem asi 100 g.

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:05

    Perník byl chuťově vynikající!Dávám za jedna.Jenom bych nedávala velkou vrstvu náplně, já jsem dala zbytečně moc(náplň jsem míchala v poměru 1:1,povidla-3/4 obsahu velkého kelímku=440g + 3/4 obsahu velké marmelády=440 g+trocha rumu.Byl pak opravdu moc sladký, jak píše paní Jana.Dětem i tak moc chutnal.

  • Jana | 27. 2. 2006 16:38

    Včera jsem zkoušela, kolik dáváte prosím povidel s marmeládou? Bylo to strašlivě sladký. Ještě jsem to polila citronovou polevou, což bylo ještě horší. Díky.

  • E. | 22. 2. 2006 23:53

    Dělám moc ráda, dnes jsem místo fíků přidala datle a sušené jahody, mňamka

  • Marti | 20. 2. 2006 16:04

    super, vcera jsem to delala i tady v USA, jenom prasek do perniku jsem mela z Cech a snedli jsme to raz na raz a to jsme doma jenom tri. Toho cukru jsem nedala tolik asi jenom 120 g a 75 g medu. Te naplne je asi lepsi tam dat trochu vice, protoze jinak se mi to zda trosku sussi. Hodne mi to pripominalo pernik z obchodu a ten jsem mela moc rada. Skvele pochutnanicko.

  • Anonym | 15. 2. 2006 18:18

    Fakt skvělé, ubrala jsem trochu cukru a už ho dělám počtvrté. Poprvé jsem krájela malinkaté čtverečky a dávala je ozdobené polevou z kaštanů a půlkou ořechu mezi vánoční cukroví a teď dělám snad každý druhý týden jako normální řezy a do povidel a marmelády přidávám všechno co mám zrovna doma po ruce - různé zbylé sušené ovoce, ,okapanou kompotovanou dýni, ořechy, mandle, datle, kešu atd. Uvažuji o tom, že vyzkouším s ořechovou nádivkou.

  • Dájen * | 15. 2. 2006 17:31

    Hodně jsem se bála a dokonce jsem to jednou vzdala, protože recept s takovým množstvím cukru a ještě med to je o strach. Kdo se bojí nesmí do lesa... ale povedlo se a je to skvělé! Dávem právem za 1!

  • Luba | 19. 9. 2005 19:02

    Skvělé!!!

  • Alina | 5. 1. 2005 18:17

    Pekla jsem ho cca 35 minut na 180 stupňů, byl krásně zbarvený a moc dobrý! Budu dělat i přes rok nejen na Vánoce

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 16:17

    Vyborne. Jen mi trosku chybela informace o tom, jak dlouho se pece. Ja to pekla asi 45 minut, ale uz po pul hodine jsem mela pocit, ze bych to asi mohla vytahnout. Uspech byl veliky, ale stejne by me zajimalo, jak dlouho se ma spravne pect.

  • Cholieriová | 17. 12. 2004 18:24

    Jako vánoční cukroví trochu neobvyklé, ale určitě ho zařadím do svého repertoáru i příští Vánoce. Moc nám chutná, musím schovat, aby se celý nesnědl

  • Alis | 17. 12. 2004 18:23

    Vynikající!!

  • Míla Kořínková | 15. 12. 2004 12:09

    Včera jsem perník upekla, na potření jsem měla už jen bílek, ale i tak má krásnou zlatohnědou barvu.Do náplně jsem zapomněla dát rum,ale i bez něj perník nádherně provoněl byt ..při ukládání do krabice jsme snědli zbylé odkrojky a je to taková dobrota, že dnes zadělávám na další !! Moc dobré, doporučuji !!!

  • Dostálová | 9. 11. 2004 22:10

    Vynikající. Povrch potřu čokoládovou polevou a zdobím mandlemi a pak krájím na čtverečky. Někdy také zdobím sušeným ovocem jednotlivé řezy. Polevy střídám někdy dávám i rumovou. Doporučuji všem, náplň lahodná

  • Stáňa Nová | 6. 11. 2004 16:19

    Vynikající může se krájet na větší řezy během roku , ale i na malé kostičky do vánočního cukroví. Loni se mi moc osvědčilo a kolegyně se divily, kde jsem vzala tak neobvyklý vánoční recept. Samozřejmě jsem ho dala dál, tak kolegyně letos také vyzkouší

  • Alice | 15. 8. 2004 19:42

    Vynikající!!!!!! Budu snad dělat i na Vánoce jako slavnostní pečivo. Doporučuji všem, kteří milují perník, jako naše rodina. Je to jiné než litý perník, ale chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fíky Hladká mouka Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Švestková povidla Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Dušené kuře se zeleninou (tajine / tažín)

Dušené kuře se zeleninou (tajine /…

Dýňový krém s kari

Dýňový krém s kari

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

52
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
34
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Domov plný léků a oddělené postele: Gottová ukázala ráj v Helsinkách

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Plněný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact