• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Plněný perník
Napište svůj komentář k receptu

Plněný perník

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • švestková povidla
    • zavařenina
    • ořechy
    • hnědý rum
    • fíky sekané
  • Na potření
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme na vále tuhé těsto, necháme přikryté do druhého dne odpočinout. Druhý den rozdělíme na 2 poloviny. Z jedné vyválíme plát, dáme na vymazaný plech a potřeme povidlovou náplní. Přikryjeme druhým plátem, potřeme vejcem a pečeme ve středně teplé troubě.
2
Po vychladnutí krájíme na čtverečky, které můžeme ještě pokapat čokoládovou nebo rumovou polevou a zdobit ořechem. Na náplň promícháme povidla se zavařeninou, přidáme podle chuti rum, sekané ořechy a sekané fíky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný perník od babičky

Plněný perník od babičky

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • svišť | 29. 11. 2011 09:49

    Já ten recept sice neznám, ale vzhledem k tomu, že by do těsta mělo přijít 200 g cukru, tak si nemyslím, že zrovna med v receptu chybí.Možná bych jím nahradila část cukru.Spíš bych se bála, jestli 2 vejce spojí tolik sypkých přísad...nevím, nezkoušela jsem.

  • anezkat | 29. 11. 2011 00:55

    Mám dojem, že tento recept není úplný, že v něm chybí nějaké ingredience, med určitě. Moc prosím, kdo má tento recept, zda by ho mohl doplnit. Chci ho upéct na vánoce.Moc děkuji.

  • Marcela Burešová | 29. 11. 2006 11:55

    Hmmm. Děláme tento recept jako paní Ivona. Vypadá to moc hezky a mezi ostatním cukrovím zajímavě.

  • Ivona | 2. 11. 2006 10:59

    Tento perník peču již mnoho let a vždy má obrovský úspěch. Já nedělám pláty, ale těsto si rozdělím na 4 díly, ze kterých udělám váleček a ten pak vyválím jako na závin. Délka tak na plech a šířka tak 6 cm. Na vyválené dám náplň na daší strany přitisknu k sobě.Tudíž na plech se mi vejdou 4 " záviny" vedla sebe, potřu vajíčkem a peču. Vychladné krájím na malé chlebíčky, tak jako závin, ale v menším. Do vánočního cukroví i pěkný tvar.

  • Jana Tomčíková | 7. 10. 2006 14:58

    Ivano, mám velký plech se zvýšeným okrajem o vnějších rozměrech 32x41,5 cm a v tom jsem perník pekla,snad je to tak správně.Jenom jsem nedávala fíky, nemáme je moc rádi.

  • Ivana Kašparovská | 4. 10. 2006 10:28

    Ráda bych o víkendu tento perník vyzkoušela. Množství je na větší a nebo menší plech? Děkuji za odpověď.

  • Jana Tomčíková | 20. 8. 2006 13:28

    Vidím, že paní Zdena má s tímto perníkem stejné úmysly jako já, taky ho míním připravit o Vánocích.Politý čokoládou, posypaný nasekanými vlašskými ořechy a nakrájený na malé kousíčky se bude na stole skvěle vyjímat.

  • Zdena z JM | 17. 8. 2006 07:59

    Pekla jsem už podruhé.Tentokrát jsem nakrájela na malé kostky,celé jsem je polila čokoládou a ozdobila mandlí.Bylo to moc dobré a hezké.Bude to výborné vánoční cukroví.

  • Zdena z JM | 9. 3. 2006 06:28

    Konečně jsem vyzkoušela tento recept a dávám velkou 1.Na náplň jsem použile jen povidla (400 g)bez marmelády.Přidala jsem datle od vánoc, hrst nasekaných ořechů a rum. Chutnal celé rodině i návštěvě.

  • Sylva | 7. 3. 2006 10:54

    V neděli jsem udělala těsto a včera upekla. Provoněla jsem celý byt. Jen příště udělám větší dávku těsta a do náplně dám jen povidla.

  • emča | 5. 3. 2006 12:03

    Jano, to je divné, mě se zdál dost vysoký, nápln je taková podle toho co se do ní dá, je jasné, že fíky lezou do zubu a někdo je nemusí, dávejte tam ingredience, které máte rádi, švestková povidla do zubů určitě nelezou, dávám domácí a ty jsou vynikající

  • Jana Povolná | 5. 3. 2006 00:55

    tak jsem to vyzkoušela (dokonce jsem vydržela i čekat),ale výsledek nás moc nenadchnul....přestože jsem dala cukru jen 100g ,bylo to neuvěřitelně sladké.....perník je slabý a náplň leze do zubů....manžel brblal a já přemýšlím,jestli jsem přeci jen někde neudělala chybu....... :-(

  • Jana Povolná | 3. 3. 2006 12:32

    jak moc důležité je to odpočinutí těsta?Strašně nerada čekám a co by se stalo,kdybych těsto nenechala odpočinout vůbec ,nebo jen 5-6 hodin?

  • Aja | 1. 3. 2006 12:19

    Zdeno z VM, vydrží mi klidně i týden neoschlý, nechávám ho rozkrájený na plechu, přikryju alobalem a před podáváním jen odebírám jednotlivé porce

  • Jana Tomčíková | 1. 3. 2006 09:07

    Perník byl výborný hned,není třeba nechat uležet. Je ale pravda že každý další den se mi zdál ještě lepší.Pekla jsem ho v neděli a dnes(ve středu)děti snědly poslední kousky a nebyl vůbec oschlý ani ztvrdlý.

  • Zdena z JM | 1. 3. 2006 06:20

    Ví někdo,jak dlouho vydrží tento perník aniž by ztvrdnul nebo oschnul?Je dobrý hned a nebo je potřeba,aby se naležel?

  • Aja | 28. 2. 2006 11:15

    Také nedeávám moc vysokou vrstvu náplně a přidávám všechno co mám doma - mandle, ořechy, sušené ovoce je vynikající. Když se dá do náplně ke švestkovým povidlům jen několik lžic rybízové zavařeniny pokantní, tak je sladký tak akorát, výborný recept, zavoní celý byt, děti se po něm mohou utlouct

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:06

    Zapomněla jsem uvést, že vynikající jsou v té náplni ty sekané ořechy, dala jsem asi 100 g.

  • Jana Tomčíková | 28. 2. 2006 08:05

    Perník byl chuťově vynikající!Dávám za jedna.Jenom bych nedávala velkou vrstvu náplně, já jsem dala zbytečně moc(náplň jsem míchala v poměru 1:1,povidla-3/4 obsahu velkého kelímku=440g + 3/4 obsahu velké marmelády=440 g+trocha rumu.Byl pak opravdu moc sladký, jak píše paní Jana.Dětem i tak moc chutnal.

  • Jana | 27. 2. 2006 16:38

    Včera jsem zkoušela, kolik dáváte prosím povidel s marmeládou? Bylo to strašlivě sladký. Ještě jsem to polila citronovou polevou, což bylo ještě horší. Díky.

  • E. | 22. 2. 2006 23:53

    Dělám moc ráda, dnes jsem místo fíků přidala datle a sušené jahody, mňamka

  • Marti | 20. 2. 2006 16:04

    super, vcera jsem to delala i tady v USA, jenom prasek do perniku jsem mela z Cech a snedli jsme to raz na raz a to jsme doma jenom tri. Toho cukru jsem nedala tolik asi jenom 120 g a 75 g medu. Te naplne je asi lepsi tam dat trochu vice, protoze jinak se mi to zda trosku sussi. Hodne mi to pripominalo pernik z obchodu a ten jsem mela moc rada. Skvele pochutnanicko.

  • Anonym | 15. 2. 2006 18:18

    Fakt skvělé, ubrala jsem trochu cukru a už ho dělám počtvrté. Poprvé jsem krájela malinkaté čtverečky a dávala je ozdobené polevou z kaštanů a půlkou ořechu mezi vánoční cukroví a teď dělám snad každý druhý týden jako normální řezy a do povidel a marmelády přidávám všechno co mám zrovna doma po ruce - různé zbylé sušené ovoce, ,okapanou kompotovanou dýni, ořechy, mandle, datle, kešu atd. Uvažuji o tom, že vyzkouším s ořechovou nádivkou.

  • Dájen * | 15. 2. 2006 17:31

    Hodně jsem se bála a dokonce jsem to jednou vzdala, protože recept s takovým množstvím cukru a ještě med to je o strach. Kdo se bojí nesmí do lesa... ale povedlo se a je to skvělé! Dávem právem za 1!

  • Luba | 19. 9. 2005 19:02

    Skvělé!!!

  • Alina | 5. 1. 2005 18:17

    Pekla jsem ho cca 35 minut na 180 stupňů, byl krásně zbarvený a moc dobrý! Budu dělat i přes rok nejen na Vánoce

  • Marcela Vrabcová | 4. 1. 2005 16:17

    Vyborne. Jen mi trosku chybela informace o tom, jak dlouho se pece. Ja to pekla asi 45 minut, ale uz po pul hodine jsem mela pocit, ze bych to asi mohla vytahnout. Uspech byl veliky, ale stejne by me zajimalo, jak dlouho se ma spravne pect.

  • Cholieriová | 17. 12. 2004 18:24

    Jako vánoční cukroví trochu neobvyklé, ale určitě ho zařadím do svého repertoáru i příští Vánoce. Moc nám chutná, musím schovat, aby se celý nesnědl

  • Alis | 17. 12. 2004 18:23

    Vynikající!!

  • Míla Kořínková | 15. 12. 2004 12:09

    Včera jsem perník upekla, na potření jsem měla už jen bílek, ale i tak má krásnou zlatohnědou barvu.Do náplně jsem zapomněla dát rum,ale i bez něj perník nádherně provoněl byt ..při ukládání do krabice jsme snědli zbylé odkrojky a je to taková dobrota, že dnes zadělávám na další !! Moc dobré, doporučuji !!!

  • Dostálová | 9. 11. 2004 22:10

    Vynikající. Povrch potřu čokoládovou polevou a zdobím mandlemi a pak krájím na čtverečky. Někdy také zdobím sušeným ovocem jednotlivé řezy. Polevy střídám někdy dávám i rumovou. Doporučuji všem, náplň lahodná

  • Stáňa Nová | 6. 11. 2004 16:19

    Vynikající může se krájet na větší řezy během roku , ale i na malé kostičky do vánočního cukroví. Loni se mi moc osvědčilo a kolegyně se divily, kde jsem vzala tak neobvyklý vánoční recept. Samozřejmě jsem ho dala dál, tak kolegyně letos také vyzkouší

  • Alice | 15. 8. 2004 19:42

    Vynikající!!!!!! Budu snad dělat i na Vánoce jako slavnostní pečivo. Doporučuji všem, kteří milují perník, jako naše rodina. Je to jiné než litý perník, ale chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Fíky Hladká mouka Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Švestková povidla Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Australská čokoládová buchta z červené řepy

Australská čokoládová buchta z…

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
15
Čínské placičky
Čínské placičky
12
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
10
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

Seriáloví fanoušci v slzách: Tragická smrt hvězdy Cosby Show!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Plněný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact