• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek s ricottou a ořechy

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks lilek
    • 100
      g ricotta
    • 30
      g vlašské ořechy
    • 1
      ks vejce
    • strouhaný parmazán zhruba 3 lzice
    • česnek
    • bobkový list
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme, podélně rozřežeme na půl a vydlabeme dužinu. Uvnitř jej posolíme a necháme vypotit. Dužinu nakrájíme na jemno, v pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme bobkový list, oloupaný česnek v celku, chvíli smažíme. Přidáme lilkovou dužinu, trošku vody a necháme podusit. V misce smícháme ricottu, vejce, parmazan a ořechy, které jsme umleli na hrubo. Přidáme vychladlou dužinu (odstraníme česnek a bobkový list), osolíme, promícháme. Směsí naplníme půlky lilku, vložíme do pekáčku s trochou vody, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 200 °C po dobu 25 - 30 minut. Můžeme podávat jako předkrm, jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
2
Uvedené množství je pro 2 osoby, pokud budeme dělat porce 4 (2 lilky...), do směsi stačí stále jen 1 vejce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s brokolicí, ricottou a ořechy podle Barilly

Těstoviny s brokolicí, ricottou a…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agentka!!! | 10. 3. 2015 14:32

    teda to vypadá jak psí sračka...

  • zigzig | 14. 10. 2013 19:26

    Za 1 !!!

  • pippiva
    pippiva | 8. 5. 2013 22:36

    Dekuji, moc me tesi, ze Vam chutna. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 5. 5. 2013 19:56

    Naprosto výborné!!!! Když jsem viděla autora receptu, hned jsem vařila v dvojnásobném množství a dobře jsem udělala! :) Recepty paní pippivy jsou prostě geniální!

  • Partricie | 16. 12. 2011 07:32

    Pro mě nezvyklá kombinace, zato výborná večeře, děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Lilek Olivový olej Ricotta Strouhaný parmazán Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Grilovaná křidélka v jogurtu

Grilovaná křidélka v jogurtu

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

108
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
70
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
39
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
Plněný rohlíkový dezert
Plněný rohlíkový dezert
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek s ricottou a ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact