• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
Napište svůj komentář k receptu

Plněný lilek (melanzane ripiene)

autor: Jonasek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Plněný lilek (melanzane ripiene)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 3
      lžíce olivový olej + nějaký na potření
    • 1
      ks cibule nakrájená nadrobno
    • 1
      ks celerová nať nebo patizon - nakrájená nadrobno
    • 3
      ks paprika červená nebo zelená - nadrobno bez semínek
    • 4
      ks rajčata zralá - na kostičky
    • 2
      ks vejce lehce rozšlehaná
    • 3
      lžíce parmazán
    • 1
      špetka sůl čerstvě mletá
    • 1
      špetka pepř mletý čerstvě mletá

Postup přípravy receptu

1
Rozpůlím lilek po délce a vykuchám bez poškození šlupky. Vydlabaný vnitřek pokrájím na kousíčky. Zahřeji olivový olej na pánvi a na ponechám dál na nížší teplotě. Přidám cibuli a občas promíchám asi 5 min., dokud nezměkne. Pak přisypu nadrobno nakrájenou dužninu, celer, papriky, rajčata, okořením pepřem a solí a vařím cca 15 minut. Předehřeji troubu na 180 °C (asi stupeň 4 na plynových). Promáznu zapékací misku nebo pekáč olejem. Sundám pánev z tepla a promíchám s vejci. Vzniklou směsí a naplním vydlabané lilky, zasypu parmazánem a peču v troubě dokud posyp nezhnědne a směs nezačne bublat. Odstraním z trouby a nechám vychladnout. Mlska se podává za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Abend | 5. 5. 2011 08:11

    Včera jsem zkoušela dělat plněný lilek, dle tohoto receptu - vřele doporučuji - výborná, zdravá mňamka akorát místo parmazánu jsem použila nivu, ale recept výborný. :-)

  • milan v | 5. 6. 2007 12:23

    Lilek je hyperurikemický, t.j.zvyšuje hladinu kyseliny močovej , ktorá je ladvinových ochrení zvýšená.Može teda spôsobiť vyzražanie kryštálikov kys močovej v klboch, resp ladvinách a vyvolať tak koliku resp. dnavý záchvat.

  • Marie Horáková | 4. 3. 2007 19:09

    Martino, to znamená- nakrájený lilek posolit a nechat třeba hodinu - on pustí šťávu a zbaví ho to hořkosti. Nejlepší je dát posolené plátky na cedník, aby voda mohla hned odkapávat. Před připravou se osuší, stačí papírovou utěrkou.

  • Martina | 4. 3. 2007 18:26

    Co znamena, "nechat vypotit lilek", a jak se to dela?

  • Dobruska | 17. 2. 2007 21:43

    Ja mam ten recept z Izraele. Pro zidovskou kuchyn je lilek neodmyslitelnou soucasti...muze mi nekdo prosim, vysvetlit proc je Lilek "skodlivy" na ledviny?

  • Anonym | 15. 2. 2007 11:10

    Lilky se musi nechat vypotit! I kdyz nejsou horke, stava neni dobra na ledviny! Prosim davejte si na to pozor.

  • Hedvika | 15. 2. 2007 00:52

    Lilky nechávám vždy vypotit,protože,když jsou trochu zralejší,tak jsou opravdu hořké.Stalo se mi to několikrát,tak už neriskuji.

  • Jana Z | 14. 2. 2007 19:01

    Dělávám rovněž plněné a zapékané lilky, vypotit nenechávám a hořké nejsou.

  • Kuchařka on-line | 14. 2. 2007 15:33

    Foto bude zítra.

  • Adam Jonas | 14. 2. 2007 15:03

    Jde pravděpodobně o ŘAPÍKATÝ CELER (ještě ověřím). Lilky nepotím a hořké nejsou. Nakrájenou dužninu ještě obřas dávám do slané vody pak vodu sleju a použiju. Přidal jsem i obrázek výsledku, ale ještě jej asi admini nezpracovali.

  • Ivana Přikrylová | 14. 2. 2007 12:27

    Mám 2 dotazy: ta celerová nať je z bulvového nebo řapíkatého celeru? Lilky se nemusí dát předem vypotit? (kvůli hořkosti)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celerová nať Cibule Lilek Olivový olej Paprika Parmazán Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka

Olejová bábovka

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví se semínky

Kořeněné slané tyčinky nebo cukroví…

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

115
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
69
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Striptérka Ála z Discopříběhu bude dvojnásobnou babičkou: Dcera Adéla ukázala těhotenské bříško!

Striptérka Ála z Discopříběhu bude dvojnásobnou babičkou: Dcera Adéla ukázala těhotenské bříško!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Plněný chleba
Plněný chleba
Plněný chleba II.
Plněný chleba II.
Plněný květák mletým masem
Plněný květák mletým masem
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný lilek s ricottou a ořechy
Plněný mořský vlk
Plněný mořský vlk
Plněný perník od babičky
Plněný perník od babičky
  • Recepty.cz
  • Plněný lilek (melanzane ripiene)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact